|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Koniec silnika? |
Autor |
Wiadomość |
karolewiczm
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:22 [Benzyna] Koniec silnika?
|
|
|
Witam jakis czas temu zauwazylem ze moje tipo pobiera olej (ok 1l na 500km), sprawdzilem czy poziom wody nie ulegl podwyszeniu (olej do wody), sprawdzilem czy silnik nigdzie na zewnacz nie jest ociekniety, ku mojemu zdziwieniu wszystko w jak najlepszym porzadku, po przejechaniu ok 2000km i dolaniu 4l oleju silnik zaczal wydawac odglos (w porównaniu do dziurawego wydechu) stracil na mocy oraz pojawil sie wyciek oleju na uszczelce pod glowicą.
Mam takie pytanie czy to moze byc powodem ze tipo jest jalowe i wydaje ten staraszny dzwiek na obrotach pow. 1000 a na niskich przebiera?
Jesli tak chciałbym sie dowiedzieć ilegdzies kosztuje wymiana takowej uszczelki |
|
|
|
 |
Hipo

Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:27
|
|
|
Z objawów wynika że cos nieteges jest z uszczelniaczami na prowadnicach zaworów no i coś z pierścieniami skoro silnik dostal taki przedmuch i osłabl.
Przyadłoby się sprawdzić kompresję na cylindrach żeby cos więcej powiedzieć. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
 |
jendrzejj
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-01-2008, 12:43
|
|
|
Witam . Mogę polecić Marciniaka w Gostyniu na Mostowej. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|