|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zgasł i nie zapala |
Autor |
Wiadomość |
evillysy

Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-01-2008, 22:52 zgasł i nie zapala
|
|
|
Witam
Dziś wychodząc z pracy odpaliłem samochód na benzynie a po jakiejś chwili przełączyłem na gaz ( zawszę tak robię ) i zacząłem go odśnieżać. Po jakiejś minucie zgasł, dodam że pracował równo i na normalnych obrotach. Spróbowałem go odpalić i nic, zarówno na gazie jak i na benzynie. Paliwo dostaje, iskra jest a ja nie wiem o co chodzi
Pomocy!? |
|
|
|
 |
unknown

Pomógł: 66 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-01-2008, 00:22
|
|
|
jesteś pewien, że paliwko dostaje? na benzynie próbujesz i idzie?
jesteś też pewien , że zapłon jest ok? może iskra jest ale nie do końca ok? (stan świec, kabli, wariujący czujnik wału, aparat zapłonowy...)...
próbowałeś jak postoi i zmarznie na nowo jak się zachowa? próbowałeś na biegu na pych odpalać co będzie? mogłeś go zalać benzyną i jest teraz zalany to nie odpali ot tak, jedynie na biegu i możliwe, że po dłuższym pchaniu, zakładając, że wszystko jst ok; jednakże jeśli znów będą kłopoty (jeśli odpali) i będzie się dusił/zgaśnie jak się zacznie nagrzewać to się zapłonowi przyjrzyj, np cpw...
inna opcja - szwankują np elektrozaworki od instalacji lp i się miesza benzyna z lpg i paliwko dostaje, ale na takiej mieszance nie odpali... |
|
 |
luki21

Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
|
Wysłany: 03-01-2008, 00:52
|
|
|
może coś z rozdzielaczem zapłonu (digiplex) też tak czasem mam ale odłączam kostkę poruszam kabelkami i z powrotem podpinam i wszystko działa choć nie zawsze za pierwszym razem
w sobotę np to musiałem moduł wyciągać i przeczyścić styki po tym zabiegu od razu odpalił |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
 |
evillysy

Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-01-2008, 08:26
|
|
|
unknown napisał/a: | próbowałeś jak postoi i zmarznie na nowo jak się zachowa? próbowałeś na biegu na pych odpalać co będzie? mogłeś go zalać benzyną i jest teraz zalany to nie odpali ot tak, jedynie na biegu i możliwe, że po dłuższym pchaniu |
Nie próbowałem bo wychodziłem z pracy ostatni i nie było nikogo do pomocy, pozatym ciemno i nic nie widać, jedynie sprawdziłem tylko , że jest iskra a pompa daje paliwo.
Musiałem autko pod pracą zostawić całe 25 km od domu:(
Zaraz się zbieram i będę przy nim grzebał
** Dodano: 03-01-2008, 13:59 **
No to zrobione
Okazało się że zalane świece były, wykręciłem wszystkie po koleji, wyczyściłem , ustawiłem przerwy bo były ciut za duże, kable WN tak samo przeczyściłem i wszystko gra.
Na szczęście nic poważnego , 30 minut roboty i po problemie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|