Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Benzyna] problem z obrotami
Autor Wiadomość
KrisVT 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 08-06-2010, 12:08   [Benzyna] problem z obrotami

witam mam taki problem do wymiany cpw(czesto nie odpala na rozgrzanym silniku)i krokowiec?(problem z obrotami zimny i rozgrzany).tak wiec wczoraj jak rozgrzany byl samochod nie zbieral sie WOGOLE(jak byl zimny to bylo lepiej bez rewelacji ale lepiej) trzeba bylo palic sprzeglo zeby przejechac przez skrzyzowanie i delikatnie gaz. postanowilem sobie odlaczyc lambde (mysle bogatsza mieszanka bedzie lepiej) okazalo sie ze jak ja odlaczylem to silnik mi zgasl odpalilem go (bez podlaczenie lambdy) i od razu zgasl, wiec podlaczylem ja spowrotem.dotoczylem sie jakos do domu zgasilem silnik i chcilem go odpalic i sie nie dalo.to postanowilem ze sprawdze czy to na pewno przez cpw nie odpala i odlaczalem wszystkie kostki jakie tylko mozna bylo (po kolei sprawdzajac) i nic.odczekalem az silnik ostygnie odpalilem i delikatnie trzymalem na gazie to jakos tam chodzil kulal ale chodzil jak puscilem gaz to samochod zdychal i niewazne czy byl rozgrzany czy zimny zdychal jak puszczalem gaz.podlaczylem krokowca nic to nie zmienilo!wieczorem postanowilem jeszcze raz cos sprobowac na zimnym dalej nie trzymal obrotow na cieplym troche lepiej ustawilem jakies obroty na cieplym i odlaczylem krokowca.obroty jakos trzyma kuleje ale trzyma po dodaniu gazu(i puszczeniu) na rozgrzanym jakby mial zdychac ale jakos udaje mu sie ze nie gasnie...sorki jak cos zle napisane ale jestem wkur***zdenerwowany 2 samochody a gdybym nie mial zadnego to prawie na jedno by wyszlo :sciana: :evil:

** Dodano: 08-06-2010, 23:07 **
po dzisiejszej jezdzie dodam jeszcze ze szarpie przy normalnej jezdzie a jak pale kapcia wszedzie gdzie tylko sie da i caly czas na bucie to w ladnie sie zbiera i normalnie jedzie bez szarpania.lambda odlaczona byla i to nic nie dalo tak samo szarpal a na bucie nie...

tabliczka mowi ze 159A3.046

audi 100 c4 avant 2,8 quattro 93r

energy7 
witamy nowego

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 11-07-2010, 18:13   

Ja bym spróbował zrobić adaptację silnika, odłączając akumulator i nauka (praca bez dotykania gazu) od temperatury otoczenia aż do włączenia wentylatora chłodnicy. Nie raz mi pomogło...

Odpowiedz do tematu