|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] problem z obrotami |
Autor |
Wiadomość |
KrisVT
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2008 Posty: 73 Skąd: Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-06-2010, 12:08 [Benzyna] problem z obrotami
|
|
|
witam mam taki problem do wymiany cpw(czesto nie odpala na rozgrzanym silniku)i krokowiec?(problem z obrotami zimny i rozgrzany).tak wiec wczoraj jak rozgrzany byl samochod nie zbieral sie WOGOLE(jak byl zimny to bylo lepiej bez rewelacji ale lepiej) trzeba bylo palic sprzeglo zeby przejechac przez skrzyzowanie i delikatnie gaz. postanowilem sobie odlaczyc lambde (mysle bogatsza mieszanka bedzie lepiej) okazalo sie ze jak ja odlaczylem to silnik mi zgasl odpalilem go (bez podlaczenie lambdy) i od razu zgasl, wiec podlaczylem ja spowrotem.dotoczylem sie jakos do domu zgasilem silnik i chcilem go odpalic i sie nie dalo.to postanowilem ze sprawdze czy to na pewno przez cpw nie odpala i odlaczalem wszystkie kostki jakie tylko mozna bylo (po kolei sprawdzajac) i nic.odczekalem az silnik ostygnie odpalilem i delikatnie trzymalem na gazie to jakos tam chodzil kulal ale chodzil jak puscilem gaz to samochod zdychal i niewazne czy byl rozgrzany czy zimny zdychal jak puszczalem gaz.podlaczylem krokowca nic to nie zmienilo!wieczorem postanowilem jeszcze raz cos sprobowac na zimnym dalej nie trzymal obrotow na cieplym troche lepiej ustawilem jakies obroty na cieplym i odlaczylem krokowca.obroty jakos trzyma kuleje ale trzyma po dodaniu gazu(i puszczeniu) na rozgrzanym jakby mial zdychac ale jakos udaje mu sie ze nie gasnie...sorki jak cos zle napisane ale jestem wkur***zdenerwowany 2 samochody a gdybym nie mial zadnego to prawie na jedno by wyszlo
** Dodano: 08-06-2010, 23:07 **
po dzisiejszej jezdzie dodam jeszcze ze szarpie przy normalnej jezdzie a jak pale kapcia wszedzie gdzie tylko sie da i caly czas na bucie to w ladnie sie zbiera i normalnie jedzie bez szarpania.lambda odlaczona byla i to nic nie dalo tak samo szarpal a na bucie nie... |
_________________ Typ 1,6 94r skladak z klockow lego ;]
tabliczka mowi ze 159A3.046
audi 100 c4 avant 2,8 quattro 93r |
|
|
|
|
energy7
witamy nowego
Wiek: 37 Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Wrocław/Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-07-2010, 18:13
|
|
|
Ja bym spróbował zrobić adaptację silnika, odłączając akumulator i nauka (praca bez dotykania gazu) od temperatury otoczenia aż do włączenia wentylatora chłodnicy. Nie raz mi pomogło... |
_________________ Lancia Dedra 2.0 i.e. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|