|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[ diesel ] Jechał i jakby stracił moc i zgasł.. |
Autor |
Wiadomość |
Pawcik1990
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-06-2009, 22:28 [ diesel ] Jechał i jakby stracił moc i zgasł..
|
|
|
Witam. Jestem tu nowy i mam problem z moim fiacikiem,a więc tak: Jechałem moim fiatem kumpla odwieźć. Wyjeżdżając z garażu, normalnie odpaliłem i wszystko ok było jak zawsze bez zarzutów, potem wyjechałem na drogę, rozpędziłem się.. 1..2..3.. i nacisnąłem na gaz...a tu nagle szarpnięcie... autko zaczęło zwalniać i zgasło.. i ani rusz.. nie odpali.. skończyło się holem.. i potem próbowałem się bawić, ale wszystko niby jest ok... co mogło się zepsuć..??
Paliwo do wtrysków dochodzi... i dziś cały dzień samochód chodził jak brzytwa... nic się nie działo.. i mama była nim w mieście i wszystko ok.. a potem ta historia.. Proszę o pomoc... i dziękuję za odpowiedz. |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 14-06-2009, 22:35
|
|
|
Pawcik1990, po pierwsze to na początku miłoby było jakbys sie przywitał w odpowiednim dziele
Po drugie to bo napewno było juz na forum
Po trzecie dokładnie przeczytaj regulamin (jesli to zrobiłres to dobrze, chociaz wątpie)
A po czwarte sprawdzałes pasek rozrządu czy ci nie walnął |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 14-06-2009, 23:07
|
|
|
egon. napisał/a: | Pawcik1990, po pierwsze to na początku miłoby było jakbys sie przywitał w odpowiednim dziele
Po drugie to bo napewno było juz na forum
Po trzecie dokładnie przeczytaj regulamin (jesli to zrobiłres to dobrze, chociaz wątpie) |
o co Ci chodzi?
jeśli było to czemu linka nie podasz?? Ja jakoś nie widzę żeby ktoś kiedyś pisał o takim problemie w dieslu. Potraficie tylko żólte kartki pokazywać...
jeśli paliwo do wtrysków dochodzi to zdejmij pokrywę rozrządu i sprawdz czy pasek jest jeszcze ale gdyby się zerwał to usłyszałbyś uderzenie... bo chyba każdy diesel w tipo jest kolizyjny. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 14-06-2009, 23:11
|
|
|
akj3 napisał/a: | jeśli było to czemu linka nie podasz?? Ja jakoś nie widzę żeby ktoś kiedyś pisał o takim problemie w dieslu. Potraficie tylko żólte kartki pokazywać...
|
akj3, nie bede z tobą na ten temat dyskutował.
akj3 napisał/a: | jeśli paliwo do wtrysków dochodzi to zdejmij pokrywę rozrządu i sprawdz czy pasek jest jeszcze |
Praktycznie to samo napisałem, wiec niewiem dlaczego powtarzasz.
akj3 napisał/a: | bo chyba każdy diesel w tipo jest kolizyjny. |
Nie tylko w Tipo..... kazdy diesel jest kolizyjny. |
|
|
|
|
Pawcik1990
witamy nowego
|
Wysłany: 15-06-2009, 10:29
|
|
|
Przepraszam, że nie przywitałem się w odpowiednim dziale i że nie czytałem regulaminu, na pewno go przeczytam. Mam poważny problem i nie wiedziałem jak sobie z nim poradzić, a to forum polecił mi znajomy, który mówił, że tu powinni mi pomóc. Samochód mi jest bardzo potrzebny, bo sporo podróżuje..
Przepraszam za popełnione błędy, postaram się więcej ich nie robić.
A więc tak: Pasek rozrządu jest cały. O to właśnie chodzi, że żadnego stuku nie słyszałem, tylko po prostu zgasł, gdy dodałem gazu. Przypuszczam, że mógł przeskoczyć pasek i zmieniło się położenie, dlatego nie mogę odpalić.. |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 15-06-2009, 10:37
|
|
|
Pawcik1990 napisał/a: |
Przepraszam za popełnione błędy, postaram się więcej ich nie robić. |
Spoko
Pawcik1990 napisał/a: | Pasek rozrządu jest cały. O to właśnie chodzi, że żadnego stuku nie słyszałem, tylko po prostu zgasł, gdy dodałem gazu. Przypuszczam, że mógł przeskoczyć pasek i zmieniło się położenie, dlatego nie mogę odpalić.. |
No to sprawdz sobie to dokładnie, zdejmij obudowe paska i zobacz czy jest dobrze ustawiony, z tym, ze nie sądze zeby pasek az tak sie przestawił ze odrazu ci auto zgasło (choc moge sie mylic) |
|
|
|
|
Pawcik1990
witamy nowego
|
Wysłany: 15-06-2009, 20:01
|
|
|
Po głębszych oględzinach stwierdziłem, że pasek rozrządu jest dobry, nie przeskoczył i wszystko jest w najlepszym miejscu. Pogrzebałem i doszedłem co było nie tak. Jako, że to mój pierwszy samochód, nie za bardzo wiem co to jest więc zamieszczam zdjęcie . Po prostu urwał mi się kabelek, który, jak przypuszczam, sterował zaworami od paliwa i po prostu zamknął mi dopływ paliwa do silnika. złączyłem te dwa kabelki, bo szły do jednego złącza i teraz wszystko działa jak powinno. Dzięki za pomoc wszystkim .
O to link do zdjęcia: ( może na zdjęciu nie za bardzo widać, ale to są takie dwa pomarańczowe kabelki )
|
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 16-06-2009, 00:07
|
|
|
Pawcik1990, dobrze, ze doszłes o co biega, bo ja bym ci w tym nie pomógł, poprostu mnie zaskoczyłes tą usterką |
|
|
|
|
Pawcik1990
witamy nowego
|
Wysłany: 16-06-2009, 15:43
|
|
|
To dobrze , że to tylko te dwa kabelki a nie rozrząd... uff.. ... kamień z serca |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|