Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
POTRZEBNA BARDZO POMOC LUDZI POSIADAJĄCYCH TIPO 2.0 8V
Autor Wiadomość
mkdan 

Wysłany: 07-09-2005, 14:13   POTRZEBNA BARDZO POMOC LUDZI POSIADAJĄCYCH TIPO 2.0 8V

WITAM.MAM TAKI PROBLEM,ZE W MOIM TIPO 2.0 B+G KTOŚ (CZYTAJ POPRZEDNI WŁAŚCICIEL) WYZBYŁ SIĘ ORYGINALNEJ KOŃCÓWKI OD WTYCZKI DIAGNOSTYCZNEJ I WSADZIŁ BÓG WIE CO W JEJ MIEJSCE.PRZEZ CO JA TERAZ NIE MOGĘ Z AUTEM NIC ZROBIĆ U LUDZI ,KTÓRZY MAJĄ SKANER BO NIE MOGĄ GO PODŁĄCZYĆ W OBAWIE ,PRZED USZKODZENIEM DO PRZEWODÓW,KTÓRE NIE WIADOMO W JAKIEJ POWINNY IŚĆ KOLEJNOŚCI.

JEŻELI JESTEŚ POSIADACZEM FIATA TIPO 2.0 8 V PROSZĘ ODEŚLIJ MI NA MAILA CZYLI mkdan@wp.pl ZDJĘCIE TWOJE WTYCZKI Z WIDOCZNYMI PRZEWODAMI ,ŻEBYM MÓGŁ TAKIE ZDJĘCIE WYDRUKOWAĆ I DAĆ MECHANIKOM BY ONI SPOKOJNIE MOGLI PODŁĄCZYĆ SKANER. ZAŁĄCZAM 2 ZDJĘCIA MIEJSCA POŁOŻENIA WTYCZKI BY KAŻDY CHĘTNY MÓGŁ TO PORÓWNAĆ.

http://www.dariuszosiak.webpark.pl/tipo/1.jpg
http://www.dariuszosiak.webpark.pl/tipo/2.jpg

Z GÓRY DZIĘKI ZA ZDJĘCIA W DOBREJ JAKOŚCI I POMOC,JAK RÓWNIEŻ DODATKOWY SŁOWNY OPIS KOLORU PRZEWODÓW.

P.S.
CZY U WAS IDĄ 3 CZY 4 PRZEWODY DO WTYCZKI?

POZDRAWIAM GORĄCO

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-09-2005, 17:10   

ja mam co prawda temperkę, ale o ile pamiętam to szło jakoś o jeden mniej drutek niż jest w wtyczce......

a poza tym by cię dobić :twisted: to zdjęcia od innych niekoniecznie mogą pomóc, bo jeśli ktoś coś przerbiał to nawet kolory kabli mogą się nie zgadzać jeśli gdzieś 'dalej' wgłąb ktoś np kable zamienił/wymienił... tu czasem lepiej iść po kabelku na ile się da i miernikiem ew też sondą sprawdzić gdzie jaki idzie... dobrze by było dostać schemat instalacji i looknąć na gniazdo diagnostyczne - gdzie idzie, może być np sygnał z modułu i jakieś zasilanie czy jeszcze coś, ale nie na tyle dużo kabli by na schemacie nie znaleźć jakichś punktów docelowych czy łączeń i sprawdzić który kabel gdzie idzie...

porównywanie samo np 'na kolory' z kblami u innych może (acz nie musi) okazać się błędne...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Jarek38 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-09-2005, 22:01   

Ja też mam Temprę ale z takim silnikiem jak TY. U mnie wtyczka wygląda tak jak u Ciebie. Przy takim położeniu wtyczki jak na zdjęciu przewód z prawej jest biało czerwony (na zdjęciu tego nie widzę)

lordabarth 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 13-09-2005, 16:24   

Może spróbuj podłaczyć bezposrednio do komputera.Link do schematu komutera I.A.W. 4U3
Link do I.A.W.4Q5-P8
tylko nie wiem ktory kabelek jest od danych.

U mnie wtyczka jest przy komputerze pod deską przy nogach pasażera a tą wytczke co masz na zdjeciu tez mam.

Odpowiedz do tematu