|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sprowadziłem,pierdyknołem części brak !!! |
Autor |
Wiadomość |
Zoltar
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-06-2005, 22:42 Sprowadziłem,pierdyknołem części brak !!!
|
|
|
Witam !!!
Dwa tygodnie temu sprowadziłem sobie Tempre z Holandii !!! i już ją rozwaliłem !!!
Teraz mam taki problem że nie moge dostać do niej części , latam po sklepach i szukam jak wariat.
Troche już znalazłem:
=amortyzatory L i P
=wachacze L i P
=drążki kierownicze L i P
z tym nie było raczej problemu natomiast z :
=półośka Prawa
=pokrywa od skrzyni biegów od półośki lewej
tego nie ma nigdzie nawet na szrotach , złomowcach, sklepach !!! zostały mi jeszcze serwisy Fiata ale aż boje się spytać o cene żeby zawału nie dostać.
Kolejny problem to blachy :
Może ktoś mi wyjaśni czym różni się lewy błotnik od prawego ??? bo w sklepach jak się pytałem ceny krztałtowały się następująco lewy błotnik ok 216 zł prawy 260 zł ale czemu taka różnica ???
no i na finał mam pytanie czy dostane gdzieś samą szybke do przedniej lampy czy musze kupić całą ??? wiem , wiem pewnie powiecie że na szrocie albo auto złomowcu dostane wszystko , tylko problem w tym że byłem już w około 14 szrotach w regionie i nigdzie nie było Tempry!!!
To tylko kilka części które musze wymienić aby móc jeżdzić ,a tu na starcie takie problemy.!!!
pozdrawiam !!!
Mam Tempre 1.6 Kat 92` sedan !!! ze wspomaganiem oczywiście !!! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-06-2005, 09:40
|
|
|
lampę prawdopodobnie całą niestety....
masz jakiś pechowy rejon... w mojej okolicy po szrotach są części do Temperówek, jest też trochę 'alternatywnych' dla Fiata sklepów z częściami do temperówek.....
półośkę dostać to nie był problem, kilkadziesiąt zł lekko używana i do dziś jest ok, osłonę na skrzynię też (mi kiedyś temperka w bok w koło samo dostała)....
poszukaj może gdzieś dalej jak możesz, też na aukcjach, a w wpierw podzwoń do kolegów z forum zajmujących się sprzedażą (przeszukaj 'giełda' i inne tematy gdzie jest sprzedam itp)...
wg mnie części są, dużo i nie ma tak trudno dostać, toteż nigdy nie wywalam takich dużych kwot jak sobie by serwis życzył..... |
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-06-2005, 10:50
|
|
|
Co do cen prywy droższy a lewy tańszy to jest taki psychiczny odchył ludzi pracujących w Fiacie. TZW ich głupia polityka marketingowa pozatym żadna różnica. Ewentualnie możesz łyknąć ich standartową śpiewkę że są wytrzymalsze. |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-06-2005, 11:05
|
|
|
Poszukaj części na:
www.presim.pl
www.czesci.ambit.pl
www.allegro.pl
Spójrz też do działu sprzedam, kilku kolegów zajmuje się sprzedażą części. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-06-2005, 21:50
|
|
|
Zoltar, poszukaj ofert w dziale SPRZEDAM, popatrz na allegro. Duzo osob sie oglasza ze ma czesci (Tempry na czesci) na sprzedaz.
Napewno znajdzieszu nas w dziale sprzedam duzo ogloszen.
Co do samego szkla lampy to raczej nie znajdziesz jej oddzielnie. To sa klejone szkla wiec sprzedaje sie to raczej juz w komplecie. Ale mozesz popytac tych co sprzedaja czy przypadkiem nie maja samego szkla.
Co do blotnikow, no to juz tak jest... Ale zapewnie w komplecie kupisz je taniej od kogos co sie oglasza. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|