Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprowadziłem,pierdyknołem części brak !!!
Autor Wiadomość
Zoltar 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 25-06-2005, 22:42   Sprowadziłem,pierdyknołem części brak !!!

Witam !!!
Dwa tygodnie temu sprowadziłem sobie Tempre z Holandii !!! i już ją rozwaliłem !!!
Teraz mam taki problem że nie moge dostać do niej części , latam po sklepach i szukam jak wariat.
Troche już znalazłem:
=amortyzatory L i P
=wachacze L i P
=drążki kierownicze L i P
z tym nie było raczej problemu natomiast z :
=półośka Prawa
=pokrywa od skrzyni biegów od półośki lewej
tego nie ma nigdzie nawet na szrotach , złomowcach, sklepach !!! zostały mi jeszcze serwisy Fiata ale aż boje się spytać o cene żeby zawału nie dostać.

Kolejny problem to blachy :
Może ktoś mi wyjaśni czym różni się lewy błotnik od prawego ??? bo w sklepach jak się pytałem ceny krztałtowały się następująco lewy błotnik ok 216 zł prawy 260 zł ale czemu taka różnica ???

no i na finał mam pytanie czy dostane gdzieś samą szybke do przedniej lampy czy musze kupić całą ??? wiem , wiem pewnie powiecie że na szrocie albo auto złomowcu dostane wszystko , tylko problem w tym że byłem już w około 14 szrotach w regionie i nigdzie nie było Tempry!!!

To tylko kilka części które musze wymienić aby móc jeżdzić ,a tu na starcie takie problemy.!!!
pozdrawiam !!!

Mam Tempre 1.6 Kat 92` sedan !!! ze wspomaganiem oczywiście !!!

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-06-2005, 09:40   

lampę prawdopodobnie całą niestety....
masz jakiś pechowy rejon... w mojej okolicy po szrotach są części do Temperówek, jest też trochę 'alternatywnych' dla Fiata sklepów z częściami do temperówek.....
półośkę dostać to nie był problem, kilkadziesiąt zł lekko używana i do dziś jest ok, osłonę na skrzynię też (mi kiedyś temperka w bok w koło samo dostała)....
poszukaj może gdzieś dalej jak możesz, też na aukcjach, a w wpierw podzwoń do kolegów z forum zajmujących się sprzedażą (przeszukaj 'giełda' i inne tematy gdzie jest sprzedam itp)...
wg mnie części są, dużo i nie ma tak trudno dostać, toteż nigdy nie wywalam takich dużych kwot jak sobie by serwis życzył.....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 26-06-2005, 10:50   

Co do cen prywy droższy a lewy tańszy to jest taki psychiczny odchył ludzi pracujących w Fiacie. TZW ich głupia polityka marketingowa pozatym żadna różnica. Ewentualnie możesz łyknąć ich standartową śpiewkę że są wytrzymalsze.
     assistance   Moneta

romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-06-2005, 11:05   

Poszukaj części na:
www.presim.pl
www.czesci.ambit.pl
www.allegro.pl
Spójrz też do działu sprzedam, kilku kolegów zajmuje się sprzedażą części.

Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 26-06-2005, 21:50   

Zoltar, poszukaj ofert w dziale SPRZEDAM, popatrz na allegro. Duzo osob sie oglasza ze ma czesci (Tempry na czesci) na sprzedaz.

Napewno znajdzieszu nas w dziale sprzedam duzo ogloszen.
Co do samego szkla lampy to raczej nie znajdziesz jej oddzielnie. To sa klejone szkla wiec sprzedaje sie to raczej juz w komplecie. Ale mozesz popytac tych co sprzedaja czy przypadkiem nie maja samego szkla.

Co do blotnikow, no to juz tak jest... ;( Ale zapewnie w komplecie kupisz je taniej od kogos co sie oglasza.

Odpowiedz do tematu