Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wykład profesora Miodka(tekst autentyczny)
Autor Wiadomość
irekub 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-08-2006, 08:06   Wykład profesora Miodka(tekst autentyczny)

A oto przemówienie profesora Miodka

Kiedy człowiek się potknie albo skaleczy woła 'O kur**!'. To cudowne, lapidarne słowo wyraża jakże wiele uczuć począwszy od zdenerwowania, rozczarowania poprzez zdziwienie, fascynację, a na radości i satysfakcji kończąc. Przeciętny Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np: 'Idę sobie stary przez ulicę, patrzę, a tam taka dupa, że o kur**'. kur** może również wystepować w charakterze interpunktora czyli zwykłego przecinka np: 'Przychodzę kur** do niego, patrzę kur**, a tam jego żona, no i się kur** wkur***łem no nie?'. Czasem kur** zastępuje tytuł naukowy lub służbowy, gdy nie wiemy, jak się zwrócić do jakiejś osoby płci żeńskiej np. 'Chodź tu kur**o jedna!'. Używamy kur**y do charakteryzowania osób np. 'Nie jest kur** brzydka'; 'O kur**, takiej kur**ie napewno nie pożyczę', czy jako przerwy na zastanowienie np: 'Czekaj, czy ja kur** lubię poziomki?'. Wyobraźmy sobie jak ubogi byłby słownik przeciętnego Polaka bez prostej kur**y. Idziemy sobie przez ulicę, potykamy się nagle i mówimy do siebie: 'Bardzo mnie irytują nierówności chodnika, które znienacka narażają mnie na upadek. Nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy'. Wszystkie te i o wiele jeszcze bogatsze treści i emocje wyraża proste 'O kur**!', które wyczerpuje sprawę. Gdyby Polakom zakazać kur**y, niektórzy z nich przestaliby w ogóle mówić, gdyż nie umieliby wyrażać inaczej swoich uczuć. Cała Polska zaczęłaby porozumiewać się na gesty i migi. Doprowadziłoby to do nerwic, niezrozumien, niepewności i niepotrzebnych naprężeń w Narodzie Polskim. A wszystko przez jedną małą kur**ę. Dziwi jednak jedno - dlaczego słowo to nie jest używane publicznie (nie licząc filmów typu 'PSY', gdzie aktorzy prześcigają się w rzucaniu kur**mi), praktycznie nie słyszymy aby politycy czy dziennikarze wplatali w swe zdania zgrabne kur**y. Pomyślmy o ile piękniej wyglądałaby prognoza pogody wygłoszona w nastepujący sposób: 'Na zachodzie zachmurzenie bedzie kur** umiarkowane, wiatr raczej kur** silny. Temperatura maksymalna ok. 2 st. Celsjusza, a wiec kur**sko zimno kur** będzie. Ogólnie, to kur** jesień idzie'.

:lol: :lol: :lol:
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 28-08-2006, 08:25   

irekub napisał/a:
'Czekaj, czy ja kur** lubię poziomki?'

No ten tekst mnie rozwalił.

irekub napisał/a:
Gdyby Polakom zakazać kur**y, niektórzy z nich przestaliby w ogóle mówić,

Smutne, ale prawdziwe...

Ogólnie, prof Miodek jest kur** zaje****y :lol:
(mam nadzieje, że delikatne używcie tak popularnego wylgaryzmu nikogo nie uraziło)

assistance   Moneta

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 28-08-2006, 09:10   

klik
:)
tutaj jest nagranie z ów wykładu...

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 29-08-2006, 22:34   

o k**wa ! ;D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 30-08-2006, 14:00   

Niezłe, coś w stylu Monty Pythona "Fuck"...

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Broadway 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-10-2006, 22:21   

Odgrzebuje stary temat, ale nigdzie nie moge znalezc działającego linka do tego nagrania. Jeden znalazlem, ale to była wersja nagrana przez jakis kabaret, a chetnie bym uslyszal to w orginale. Jesli ktoś posiada te nagranie, albo zna dzialajacy link, to bede wdzieczny :) .
     Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-10-2006, 20:04   

Mam to gdzieś w mp3.
Poszukam...

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl