|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
podświetlenie |
Autor |
Wiadomość |
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-09-2007, 10:30 podświetlenie
|
|
|
witam! wiem ze temat o podswietleniu miejsca na nogi byl juz maglowany na tym forum dlatego przepraszam za kolejny ale informacj na interesujace mnie zagadnienia nie znalazlem.
czytajac wasze posty doszedlem do wniosku ze tez chce miec cos takiego w swoim Tipo 1.4 ale:
-chcialbym aby właczalo sie przy otwarciu drzwi i gasło po jakims czasie po zamknieciu np po 30 sek(tu chyba trzeba jakis kondensator wmontowac i czujnik w drzwiach???)
oraz zeby miało stały włacznik zebym mogl odpalic je po prostu z przycisku i zeby palilo sie ciagle
od razu mowie ze niechcialbym podlaczac tego podswietlenia do czujnika od swiatła wewnetrznego bo musialbym je zlikwidowac a tez jet mi potrzebne
jestm laikiem w tej dziedzinie wiec jesli ktos mogłby napisac jak to zrobic lub zaprojektowac cos takiego to bylbym wdzieczny:) |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-09-2007, 13:30
|
|
|
Do włączania możesz wykorzystać czujniki w słupkach, natomiast do opóźnienia w wyłączaniu trzebaby jakis układ sklecić. W sumie wspominane było o tym już pare razy ale nie wiem czy ktoś ostatecznie dał jakiś schemat i zmontował coś takiego. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-09-2007, 13:36
|
|
|
sprawdzone - działa
Luqas, w poprzednich tematach było chyba wszystko o tym napisane...
a wytłumacz mi to zdanie
Luqas napisał/a: | od razu mowie ze niechcialbym podlaczac tego podswietlenia do czujnika od swiatła wewnetrznego bo musialbym je zlikwidowac |
co ty chcesz likwidować |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Hipo
|
Wysłany: 07-09-2007, 13:37
|
|
|
konikks napisał/a: | co ty chcesz likwidować |
Pewno kolega nie wie że można razem podłączyć tak żeby korzystała z czujników i lampka i dodatkowe oświetlenie nóg. |
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-09-2007, 17:12
|
|
|
myslalem ze jak podłaczysz diody do tego czujnika to beda zapalkac sie razem ze swiatlem wewnetrznym.:)
oki thx bede probowal w nastepny weekend zobaczymy czy dam rade:)
a duzo roboty przy tym jest??
pzdr |
|
|
|
|
Hipo
|
Wysłany: 07-09-2007, 18:34
|
|
|
Luqas, jak podłączysz pod czujniki to owszem będą zapalać sie razem ze światłem wewnatrz, ale te z kolei możesz wyłaczyć wyłącznikiem na lampce a twoje oświetlenie może swiecić. To już jest po prostu kwestia tego jaką opcje podłączenia wybierzesz. |
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-09-2007, 18:37
|
|
|
Luqas, ja mam zrobione tak: 2 rurki-neonki oświetlają nogi pasażera podpięte pod lampkę sufitową + ten układ podłączony pod czujnik otwarcia drzwi kierowcy. w lamce mam przełącznik trójpozycyjny (1-wszystko wyłączony 2-świeci się tylko w czasie otwarcia drzwi 3-świeci się cały czas). do tego mam jeszcze światło punktowe, białe przy tej lampce. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|