|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z tylnym prawym światłem pozycyjnym |
Autor |
Wiadomość |
kapec86
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 17 Skąd: szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 16-10-2009, 14:06 Problem z tylnym prawym światłem pozycyjnym
|
|
|
Witam
Jak w temacie mam problem z tylnym światłem pozycyjnym a mianowicie nie świeci. Nie jest to problem żarówek bo próbowałem kilka i żadna nie działała. Wszystkie inne światła świecą się. Jaka może być tego przyczyna?
Czy jeśli połącze kabelki z prawego tylniego świtła pozycyjnego z lewym tlnim to sprawa będzie rozwiązana? Zależy mi naprawie tego defektu jak najtańszym kosztem.
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-10-2009, 16:14
|
|
|
kapec86, a bezpieczniki? |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
kapec86
|
Wysłany: 16-10-2009, 20:26
|
|
|
bezpieczniki sprawdzałem wszystkie są ok |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 16-10-2009, 21:03
|
|
|
Zacznij od obejrzenia sobie gniazda na żarówkę, czy nie jest podgięte albo zaśniedziałe. jeśli będzie OK, to zostają ci kable i łączenia. polecam zaopatrzyć się w miernik. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
pawka35
|
Wysłany: 17-10-2009, 06:07
|
|
|
Miałem podobnie i po sprawdzeniu wszystkiego wyszło że kostka dochodząca do lampy była zaśniedziała |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-10-2009, 23:16
|
|
|
mijania i długie idą przez przekaźniki, bo mają większy pobór; postojówki zaś ma sz na jednym obwodzie z podświetleniem tablic, deski, pokręteł itp, bez przekaźników; od biedy mógłbyś samą tylną postojówkę podpiąć lewą do prawej, ale odłączając orginalny kabelek , by nie namieszać, jak nagle zakntaktowałby orginalny, gdyż masz je fabrycznie na krzyż - z tego wspólnego obwodu podświetelnia deski, tablic itp i postojówek same postojówk isą zasilane przez bezpiecznki - więc po prostu mógł paść ci od niej bezpiecznik, ew dalej kabelek ew dalej złącze/gniazdo żarówki 9do sprawdzenia); wypadałoby to naprawić, a jak naprawdę chccesz koniecznie połatać na chwilę to najlepiej podłączyć lewą tylną postojówkę z prawdą przednią a jak musisz prawą tylną to z lewej przedniej, bo są na krzyż fabrycznie; wtedy nic nie zamieszasz bo pozostanie prawie z orginalnego miejsca zasilana; choć z bezpiecznika przedniej o ile pamiętam :/
wypadałoby na dłuższą metę dojść czemu nie świeci ew nowy kabelek od skrzynki bezpieczników podciągnąć; |
|
|
kapec86
|
Wysłany: 03-01-2010, 20:10
|
|
|
Problem rozwiązany. Nie mogłem dojść jaka jest przyczyna i podniosłem tylne siedzenie, wykręciłem parę palistików i znalazłem przyczynę - przerwany kabel. Połączeyłem oba konca i problem rozwiązany.
Dzięki za pomoc wszystki co pisali w tym temacie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|