Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z tylnym prawym światłem pozycyjnym
Autor Wiadomość
kapec86 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 16-10-2009, 14:06   Problem z tylnym prawym światłem pozycyjnym

Witam

Jak w temacie mam problem z tylnym światłem pozycyjnym a mianowicie nie świeci. Nie jest to problem żarówek bo próbowałem kilka i żadna nie działała. Wszystkie inne światła świecą się. Jaka może być tego przyczyna?
Czy jeśli połącze kabelki z prawego tylniego świtła pozycyjnego z lewym tlnim to sprawa będzie rozwiązana? Zależy mi naprawie tego defektu jak najtańszym kosztem.

Dziękuję za pomoc

lazik666 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 16-10-2009, 16:14   

kapec86, a bezpieczniki?

I need more ViCoDiN

był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6
     Moneta

kapec86 

Wysłany: 16-10-2009, 20:26   

bezpieczniki sprawdzałem wszystkie są ok

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 16-10-2009, 21:03   

Zacznij od obejrzenia sobie gniazda na żarówkę, czy nie jest podgięte albo zaśniedziałe. jeśli będzie OK, to zostają ci kable i łączenia. polecam zaopatrzyć się w miernik.

pawka35 

Wysłany: 17-10-2009, 06:07   

Miałem podobnie i po sprawdzeniu wszystkiego wyszło że kostka dochodząca do lampy była zaśniedziała
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-10-2009, 23:16   

mijania i długie idą przez przekaźniki, bo mają większy pobór; postojówki zaś ma sz na jednym obwodzie z podświetleniem tablic, deski, pokręteł itp, bez przekaźników; od biedy mógłbyś samą tylną postojówkę podpiąć lewą do prawej, ale odłączając orginalny kabelek , by nie namieszać, jak nagle zakntaktowałby orginalny, gdyż masz je fabrycznie na krzyż - z tego wspólnego obwodu podświetelnia deski, tablic itp i postojówek same postojówk isą zasilane przez bezpiecznki - więc po prostu mógł paść ci od niej bezpiecznik, ew dalej kabelek ew dalej złącze/gniazdo żarówki 9do sprawdzenia); wypadałoby to naprawić, a jak naprawdę chccesz koniecznie połatać na chwilę to najlepiej podłączyć lewą tylną postojówkę z prawdą przednią a jak musisz prawą tylną to z lewej przedniej, bo są na krzyż fabrycznie; wtedy nic nie zamieszasz bo pozostanie prawie z orginalnego miejsca zasilana; choć z bezpiecznika przedniej o ile pamiętam :/

wypadałoby na dłuższą metę dojść czemu nie świeci ew nowy kabelek od skrzynki bezpieczników podciągnąć;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

kapec86 

Wysłany: 03-01-2010, 20:10   

Problem rozwiązany. Nie mogłem dojść jaka jest przyczyna i podniosłem tylne siedzenie, wykręciłem parę palistików i znalazłem przyczynę - przerwany kabel. Połączeyłem oba konca i problem rozwiązany.
Dzięki za pomoc wszystki co pisali w tym temacie.

Odpowiedz do tematu