|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
cały czas świeci żółta kontrolka paliwa |
Autor |
Wiadomość |
misiek
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-02-2010, 19:12 cały czas świeci żółta kontrolka paliwa
|
|
|
witam wszystkich mam jajca z elektryką w Tipo 1,4 gaźnik 95 rok. na drugi dzień po kupnie zaczęła mi się świecić kontrolka koloru żółtego że niby paliwa nie ma. I nie było by nic w tym dziwnego tyle ze ona świeci nawet jak zapłon wyłączony :/ auto zgaszone kluczyk w ręce a ta dalej świeci. Dodam że mam też uszkodzony czujnik w baku i wskazówka mi bardzo ładnie skacze raz w prawo raz w lewo a nie mogę tego naprawić bo mam butle LPG nad klapką przykręconą.
Macie może jakieś pomysły odnośnie tej lampki? |
|
|
|
|
Piotrek_144
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 01-02-2010, 21:06
|
|
|
Najprawdopodbniej przetarty przewod od czujnika zwiera gdzies do masy... Jedyna diagnoza,to przekopac elektryke od deski az do czujnika Pzdr |
_________________ Obecnie pod blokiem:
Fiat Tipo 1,6 DGT (149.C2.046)
FSO Polonez Caro+ 1,6 GSi |
|
|
|
|
misiek
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-02-2010, 23:16
|
|
|
eeeh no to sweet dobrze ze auta jeszcze nie poskładałem to sie jutro pobawię :/ uwielbiam takie awarie gdzie nie wiadomo co i jak...
dodano dzień później
juz problem rozwiązany znalazłem przetarty kabelek w okolicach słupka we wiązce która idzie do tyłu auta, zaizolowałem i po problemie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|