|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie można dostać oryginalny regulator napięcia ? |
Autor |
Wiadomość |
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-07-2006, 23:26 Gdzie można dostać oryginalny regulator napięcia ?
|
|
|
Cześć,
Od czasu gdy wymieniłem oryginalny regulator Magneti Marelli 5 lat temu ("przy okazji" innej usterki, z powodu już zbyt krótkich szczotek) na pierwszy egzemplarz Elmot A125-45b, żaden Elmot nie wytrzymał dłużej niż 1,5 roku (zwykle krócej).
Dziś musiałem wymienić go po raz kolejny i dobrze, że byłem przygotowany (zapas w bagażniku) ale miarka się przebrała - wysiadł tak samo jak zwykle ale tym razem w drodze powrotnej z Helu do Łodzi skutkiem czego rozładował mi się akumulator i w Tczewie straciłem trochę nerwów, czasu (2h) i 20 zł a to tak dobrze tylko dzięki szcześliwemu zbiegowi wielu okoliczności.
Elektrycy twierdzą, że dzieje się się tak dlatego, że alternator jest w złym miejscu (przegrzewa się i często łapie wodę) ale prawda jest po środku bo oryginał był na to niewrażliwy.
Niestety oryginał sprawny z za krótkimi szczotkami poszedł do kosza (bo nie wiedziałem, że Elmot jest dobry ale nie do Tempry) a nowego takiego nie mogę dostać. W ASO nie występuje to jako część zamienna, w sklepach w Łodzi tylko Elmot i Elmot, nawet w sklepie z częściami firmy Magneti Marelli tego nie mają i dają Elmot... |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
Krzychu
Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2004 Posty: 159 Skąd: Koło / Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-07-2006, 12:45
|
|
|
Ostatnio widzialem na allegro, oryginalny regulator MM za 29zl, jak dobrze pamietam. Radze poszukac. |
_________________ Projektowanie stron www
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98 |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-07-2006, 19:54
|
|
|
Super ! Dzięki za pomoc - nie przyszło mi do głowy poszukać na Allegro. I t ojeszcze sprzedający z Łodzi !
Pozdr,
Z. |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|