|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomoc dla kumpla. PANEWKI!!! |
Autor |
Wiadomość |
Nowakwloc
Wiek: 34 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 113 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-11-2010, 22:16 Pomoc dla kumpla. PANEWKI!!!
|
|
|
Mój kumpel ze szkoły ma problem z samochodem ( wróg Fiacika - VW Golf 2 ) a raczej z silnikiem na wysokich obrotach (3tys. i w górę) słychać z pod maski jakby siedziało tam stado dzięciołów. Jego pomysł jest taki żeby wymienić olej na mineralny 15w40 założyć nowy filtr oleju i dolać trochę jakiegoś uszlachetniacza do olejów typu Doctor;p
Co byście zrobili na jego miejscu mając takiego rebusa bo chłopak nie szasta gotówką a samochód jest potrzebny. |
_________________ Tipo 1.6 Gaźnik - Żyletki
Tipo 1.4 - Sprzedane
Jest Tipo 1.4 8V Abarth
Chcesz Poczuć Prędkość, Chcesz Poczuć Adrenalinę - Kup Fiata Tipo!!! |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 25-11-2010, 22:21
|
|
|
jak panewy walą to już nic nie pomoże albo remont dołu albo wymiana silnika |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Nowakwloc
|
Wysłany: 25-11-2010, 22:24
|
|
|
Też tak sądze ale chce przelatać zimę. |
Tipo 1.4 - Sprzedane
Jest Tipo 1.4 8V Abarth
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Nowakwloc
|
Wysłany: 25-11-2010, 22:55
|
|
|
Tam jest identyczny dźwięk tylko te panewki w vw dziwnie się zachowują jak się gwałtownie wciśnie pedał gazu do 4tys.obr. to raz zawyją a później jest cisza jak się jedzie 100km na 5 biegu to tez nie słychać gorzej jest przy zmianie 5 na 4 i w dół jak obroty są wysokie. Po miescie przy spokojniej jeździe jest cisza. |
Tipo 1.4 - Sprzedane
Jest Tipo 1.4 8V Abarth
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 13:24
|
|
|
Bardziej to pasuje na zawory według mnie, ale trzeba by posłuchać przynajmniej żeby cokolwiek powiedzieć.
Może przynajmniej nagraj ten dźwięk?
BTW-jeśli to panewki, to nie zostało mu już dużo życia. Będzie walić coraz mocniej i mocniej, aż pęknie wał/urwie się korbowód albo jeszcze coś gorszego się stanie.
Swoją drogą, silnik do golfa 2 chyba nie jest aż tak drogi? Albo chociaż sam dół żeby zrobić przekładkę?
Twoje tipo ma dziurę w bloku, koledze walą panewki. Złe użytkowanie? A może tak często spotykane pod szkołami palenie laka zaraz po lekcjach(kiedy to nawet płyn chłodniczy - nie mówiąc o oleju - nie jest rozgrzany?)?
Widzę co się dzieje pod moją szkołą i tylko czekam aż zacznie stukać albo smolić na siwo passat b5 1.8
Każdy odjazd spod szkoły (po kilkugodzinnym postoju), to but w podłogę i pisk opon |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Nowakwloc
|
Wysłany: 02-12-2010, 15:09
|
|
|
Szczerze mówiąc to swoim tipkiem nie paliłem gumy może z raz na rozgrzanym silniku i nie pod szkołą;p. Zanim odjeżdżałem czekałem aż temperatura wskoczy przynajmniej na dwie kreski - wystarczy że przed szkołą się napatrzę jak inni palą gumę to mi wystarczy. Dziura mi się zrobiła parę godzin po wymianie oleju i filtra. |
Tipo 1.4 - Sprzedane
Jest Tipo 1.4 8V Abarth
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|