Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd nad balaton
Autor Wiadomość
poldek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 04-04-2009, 12:06   Wyjazd nad balaton

Witam mam zamiar wybrac sie nad balaton,czy ktos z was był tam i mógłby dac jakies namiary na kwatery oczywiscie zeby było tanio :D
Pozdro.

Byl 126p-fiat128-fiat125-bmw e21 rekin 2.0 TIPO 1.4 sedici :) jest focus 1.6 Zetec
     assistance   Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-04-2009, 12:55   

2 albo 3 lata temu bylem z unknown a teraz jezdze praktycznie co roku chocby na tydzien w tym roku tez sie wybieram gdzie s w lipcu.

Noclegi polecam http://www.interhome.pl/

Z nowosci maja obecnie system automatycznej kontroli winietek:/ kiedys tak nie bylo:(:(:( nie warto ryzykowac i trzeba sobie wykupic.

Trzeba trafic na pogode bo inaczej zostaje zwiedzanie okolicznych winnic a to konczy sie powrotem do naszeog kraju i nie mozliwoscia przystosowania sie do panujacych warunkow:-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 05-04-2009, 23:55   

dokładnie ;)

interhome jest, ale ja często czy Balaton, czy Chorwacja, Słowacja, Austria.. korzystałem z firmy "Limba"
poszukaj w google Limba, mają też noclegi, zdjęcia, różne kwatery i często taniej;
ogólnei nad Balatonem mżna tanio dość miłe wczasy spędzić;
cudów tam nie ma, troszkę czas tam nie poleciał jak u nas ;) zalatuje socjalizmem, ale by w spokoju odpocząć nad wodą, w domku prywatnym, przy grillu to ok;
zawsze jest ciut cieplej niż u nas, choć to jeszcze nie tak daleko by był to klimat znacznie inny;
w jeziorku miło się pomoczyć, jak pojeździsz objazdem dookoła bBalatonu to można coś pozwiedzać, sam Budapeszt też warto ale wcześńiej kniecznie obyśl mapę, przeowdnik co zobaczyć i GDZIE ZAPARKOWAĆ;
jest wiele ladnych miejsc w Budapeszcie tylko trzeba wiedzieć gdzie... ja osobiście wtedy nie wiedziałem ;) zbyt
jedzenie jest dość tanie, są markety i te droższe i te tanie... wino w przeliczeniu bodajże 3zł za butelkę :D :D :D więc...
ogólnie miło; bez huku i cudów, tak spokojniej, ale miło...
jak chcesz jeździć drogami na których wymagane są winiety - lepiej wykup wtedy winiety; stoją czasem kontrole z kamerami i takim busem, jak cię złapią z daleka nawet kamerką, że lecisz bez winiety, możesz mieć problem...

teraz tak:

jedna strona Balatonu, np balatonalmadi, balatonfured jest bardziej plażowa, miejska;
druga, naprzeciw to raczej pustsze tereny , pojedyncze domki, plaże takie 'dzikie' bardziej tzn nie zagospodarowane, mniej wiosek i mniejsze, ale za to np dla fanów imprez jest wyjątkowo wśród tych, miasteczko-wioska Siofok, tam jest jeden klub, gdzie grają raczej "więksi" (wtedy był Armin, Markus Shulz, Seamus Haji i paru innych...);

Po stronie 'komercyjniejszej zaś", BalatonAlmadi - spoko, plaża płatna ale zagospodarowana cacy, warto, schodki do wody, ostrzyżone trawniki, ogrodzony murem teren, sklepiki, ławeczki itp... naprawdę ok i niedrogo; sklepy są, dojazd ok, lokale... takie umiarkowane, spoko, bez huku, bez ciszy....

Balatonfured i dalej w tamtą stronę - większe, bardziej 'komercjal', plaże więcej mają bajerów, są też bezpłatne, ale to takie miasteczko co się bardziej ciągnie, spokojniej w B..Almadi chyba...

trudno doradzić, co kto lubi...

sam nie wiem jak w tym roku się mi wakacje ułożą, czy będą jakiekolwiek finanse, więc może wyjść, że też nad Balaton jednak wyskoczę ;) ale pewno we wrześniu początkiem...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

maro.marek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 06-04-2009, 22:33   

poldek, ja byłem 2 razy jest super tyle ze metna woda ale za to jezioro wielkie jak morze ale lepiej było na basenach termalnych w hajduszoboszlo

Odpowiedz do tematu