|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyjazd nad balaton |
Autor |
Wiadomość |
poldek
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 470 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-04-2009, 12:06 Wyjazd nad balaton
|
|
|
Witam mam zamiar wybrac sie nad balaton,czy ktos z was był tam i mógłby dac jakies namiary na kwatery oczywiscie zeby było tanio
Pozdro. |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-04-2009, 12:55
|
|
|
2 albo 3 lata temu bylem z unknown a teraz jezdze praktycznie co roku chocby na tydzien w tym roku tez sie wybieram gdzie s w lipcu.
Noclegi polecam http://www.interhome.pl/
Z nowosci maja obecnie system automatycznej kontroli winietek:/ kiedys tak nie bylo:(:(:( nie warto ryzykowac i trzeba sobie wykupic.
Trzeba trafic na pogode bo inaczej zostaje zwiedzanie okolicznych winnic a to konczy sie powrotem do naszeog kraju i nie mozliwoscia przystosowania sie do panujacych warunkow:-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-04-2009, 23:55
|
|
|
dokładnie
interhome jest, ale ja często czy Balaton, czy Chorwacja, Słowacja, Austria.. korzystałem z firmy "Limba"
poszukaj w google Limba, mają też noclegi, zdjęcia, różne kwatery i często taniej;
ogólnei nad Balatonem mżna tanio dość miłe wczasy spędzić;
cudów tam nie ma, troszkę czas tam nie poleciał jak u nas zalatuje socjalizmem, ale by w spokoju odpocząć nad wodą, w domku prywatnym, przy grillu to ok;
zawsze jest ciut cieplej niż u nas, choć to jeszcze nie tak daleko by był to klimat znacznie inny;
w jeziorku miło się pomoczyć, jak pojeździsz objazdem dookoła bBalatonu to można coś pozwiedzać, sam Budapeszt też warto ale wcześńiej kniecznie obyśl mapę, przeowdnik co zobaczyć i GDZIE ZAPARKOWAĆ;
jest wiele ladnych miejsc w Budapeszcie tylko trzeba wiedzieć gdzie... ja osobiście wtedy nie wiedziałem zbyt
jedzenie jest dość tanie, są markety i te droższe i te tanie... wino w przeliczeniu bodajże 3zł za butelkę więc...
ogólnie miło; bez huku i cudów, tak spokojniej, ale miło...
jak chcesz jeździć drogami na których wymagane są winiety - lepiej wykup wtedy winiety; stoją czasem kontrole z kamerami i takim busem, jak cię złapią z daleka nawet kamerką, że lecisz bez winiety, możesz mieć problem...
teraz tak:
jedna strona Balatonu, np balatonalmadi, balatonfured jest bardziej plażowa, miejska;
druga, naprzeciw to raczej pustsze tereny , pojedyncze domki, plaże takie 'dzikie' bardziej tzn nie zagospodarowane, mniej wiosek i mniejsze, ale za to np dla fanów imprez jest wyjątkowo wśród tych, miasteczko-wioska Siofok, tam jest jeden klub, gdzie grają raczej "więksi" (wtedy był Armin, Markus Shulz, Seamus Haji i paru innych...);
Po stronie 'komercyjniejszej zaś", BalatonAlmadi - spoko, plaża płatna ale zagospodarowana cacy, warto, schodki do wody, ostrzyżone trawniki, ogrodzony murem teren, sklepiki, ławeczki itp... naprawdę ok i niedrogo; sklepy są, dojazd ok, lokale... takie umiarkowane, spoko, bez huku, bez ciszy....
Balatonfured i dalej w tamtą stronę - większe, bardziej 'komercjal', plaże więcej mają bajerów, są też bezpłatne, ale to takie miasteczko co się bardziej ciągnie, spokojniej w B..Almadi chyba...
trudno doradzić, co kto lubi...
sam nie wiem jak w tym roku się mi wakacje ułożą, czy będą jakiekolwiek finanse, więc może wyjść, że też nad Balaton jednak wyskoczę ale pewno we wrześniu początkiem... |
|
|
maro.marek
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-04-2009, 22:33
|
|
|
poldek, ja byłem 2 razy jest super tyle ze metna woda ale za to jezioro wielkie jak morze ale lepiej było na basenach termalnych w hajduszoboszlo |
_________________ maro.marek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|