Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przerywające przednie wycieraczki...
Autor Wiadomość
miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-10-2005, 23:58   Przerywające przednie wycieraczki...

W dziale download dodałem PDF'a opisującego naprawę mechanizmu przednich wycieraczek w przypadku gdy na 1, 2 lub 3ciej szybkości czasami się "przycinają".

Kliknij Tutaj, aby ściągnąć

assistance   Moneta

Grucu 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-10-2005, 18:10   

u mnie było to samo. Problem polegał na tym, że silnik wycieraczek był nadwrażliwy na spadek napięcia. Wymieniłem silniczek i wszytko gra.

Mir23 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 02-12-2005, 13:54   

Ja w mojej temperówce miałem to samo do wczoraj.Musiałem wymienic sterownik obrotów przy silniczku wycieraczek

dann 

Wysłany: 14-12-2005, 23:23   

Witam, jestem tu nowy.
Mam ten sam problem i chciałem podejrzec plik PDF lecz niestety wyskoczyła informacja "Nie możesz ściągnąć pliku bezpośrednio z innego adresu!". ;(
HELLP!

P.S.
Odziwo dziś wsiadłem do autka przetarłem szybki i co się okazało.... wszystko było OK. :-k
Myślę jednak ze to może znów nastąpić. Pytanie tylko kiedy i czemu.

assistance   Moneta

Mir23 

Wysłany: 15-12-2005, 15:07   

u mnie działo się tak samo z wycieraczkami aż odmówiły całkiem posłuszeństwa.Przyczynę podałem powyżej.Pozdrowienia

[ Dodano: 15-12-2005, 15:14 ]
a w sprawie pliku PDF zwróć się do Moda. Ja próbowałem i wszystko jest OK.Norka :)

dann 

Wysłany: 15-12-2005, 15:42   

Mir23 napisał/a:
[ Dodano: 15-12-2005, 15:14 ]
a w sprawie pliku PDF zwróć się do Moda. Ja próbowałem i wszystko jest OK.Norka :)

Z plikiem PDF jest juz OK, byla to wina mojego FireWalla, sorka za klopot.
THNX

assistance   Moneta

Mir23 

Wysłany: 15-12-2005, 16:06   

nie ma problemu.Po to tu jesteœmy żeby sobie pomagać.

dann 

Wysłany: 04-06-2006, 20:46   

Nprawilem wrescie wycieraczki w moim autku.
Dokumentacja którą podał Miszko bardzo mi pomogła w tym. Dzięki. Nie ukrywam jednak że zajęło mi to prawie trzy godziny, najtrudniej było z ustawieniem wycieraczek. Przy skręcaniu cięgna muszą być ustawione równolegle do siebie co przeszkadza w przykręceniu silniczka do mocowania, gdyz sruba jest tuż pod cięgnem środkowym.
Tak jak w opisie Miszka, silniczek był zapaćkany smarem i to powodowało, że wycieraczki się przycinały.
Dzięki Miszko...

assistance   Moneta

adik22 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-09-2007, 19:48   

Witam jestem nowym użytkownikiem i mam małe pytanie jak można sciągnąć ten dokument w pdf bo mam ten sam problem z wycieraczkami w moim tipo 1.4
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 02-10-2007, 18:25   

ej, nie doczytaeś chyba do końca wszystkiego; do downloadu by jednorazowych sępów odciąć ;) wstęp jest po czasie i warunkach niewygórowanych (aktywności, NIE spamowania zaznaczam); wcześniej jedynie jak ktoś by ci link podał to możesz coś zassać ale z forumowego downloadu nie; ew zawsze można kogoś poprosić czy na priv (PW) y Ci przesła na dany adres m@ilowy lub gdzieś wystwil na FTP czy rapidshare jak Ci wygodnie... poczytaj, ew popytaj i nie grzesz więcej ;)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

adik22 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-10-2007, 20:35   

Witam dzięki dobroci "miszko", który przesłał mi opis naprawy wycieraczki udało się w końcu jakaś normalna praca wycieraczek tylko szkoda że po dwóch dniach szyba i pękła, podobno za mocno podokręcałem śruby na tyh gumowych podkładkach czy to tego była wina?
     Moneta

faust66 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 20-05-2008, 09:12   

Ja natomiast chciałbym opisać problem z wycieraczkami z jakim się spotkałem w mojej temprze. Objaw był taki że wycieraczki po włączeniu zaczynały chodzić po minucie, czasami trzeba było czekac dłużej, czasami sie zatrzymały w połowie i po chwili dalej wracały do normalnej pracy, krótko mówiąc silnik żył własnym życiem, aż w końcu w ogóle się nie uruchomiły. Po rozebraniu i sprawdzeniu napięć na kostce dochodzącej do puszki plastikowej przy silniczku wszystko było ok - 12V stałe i 12V cykliczne, silnki po podłączeniu bezpośrednio (omijając plastikową puszke z elektromagnesem) do 12V działał bez zarzutu, tak więc coś było w tej puszce z elektromagnesem i diodą (koło silniczka) generalne elementy które raczej sie nie psują.....

... jak się okazało, styk w elektromagnesie który odpowiada za włączanie silniczka tak się odgiął że nie zwierał do końca i powodował przerwe w całym układzie a w rezultacie brak napięcia 12V na wyjściu z tej puszki plastikowej.
Tak więc prawie zerowym kosztem silniczek działa spowrotem.

gomez 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 31-10-2008, 20:08   Re: Przerywające przednie wycieraczki...

miszko napisał/a:
W dziale download dodałem PDF'a opisującego naprawe mechanizmu przednich wycieraczek w przypadku gdy na 1,2 lub 3ciej szybkości czasem się "przycinaja".

Kliknij Tutaj, aby ściągnąć

Bardzo mi to pomogło, wszystko było tak jak w instrukcji od miszka. Teraz wycieraczki działają elegancko :)

** Dodano: 20-11-2008, 21:41 **
Niestety moja radość nie trwała długo... po jakiś dwóch tygodniach sytuacja powróciła do tej z przed czyszczenia bieżni... Co zrobiłem nie tak? Może zostawiłem za dużo smaru? A może użyć takiego, który przewodzi prąd. Słyszałem, że są takie. POMOCY !! :|

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 21-11-2008, 08:24   

Ja u siebie wyczyściłem prawie cały smar jaki się tam znajdował. Zostawiłem tylko w mechanizmie zębatek, a tutaj przy biezni wyczyściłem. Zrobiłem to dosyć dawno temu i do dzisiaj mam spokój.

zyga89 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-11-2008, 09:50   

mi się dzieje praktycznie to samo widać nie dopracowali tego ;p dzięki Mieszko ta prezentacja jest fantastyczna i mała prośba do moderatorów by stworzyć dział z takimi prezentacjami włącznie :)

Odpowiedz do tematu