|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czyszczenie gażnika |
Autor |
Wiadomość |
tadziu47
Pomógł: 1 raz Wiek: 77 Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 63 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-08-2007, 17:58 Czyszczenie gażnika
|
|
|
Witam !
Na moim TIPO - 1,4 mam " przejechane " ok. 100 tys. km. Silnik ma gażnik dwugardzielowy . Gażnik od początku nie był wogóle rozbierany .
Otóż profilaktycznie chciałbym ten gażnik dwugardzielowy , przeczyścić preparatem - " CARB CLEAN C1 " . Chcę dopiero go zakupić .
Mam zapytanie do Kolegów ! Czy Ktoś już tą metodę stosował ? Proszę o porady !
Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
topdrive
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-08-2007, 18:36
|
|
|
Używalem w Fiescie i szczerze powiem, ze nic mi nie dał (podobny przebieg byl zrobiony).
Najlepsza metoda, to jezdzic na benzynie, wtedy sie tak nie zakleja i nie syfi.. a prawdziwe czyszczenie wszystkich dysz to zafunduje Ci tylko rozbiórka gaźnika.. |
_________________ był Ford Fiesta Mk1 1.0 `80
był Fiat Tipo 1.4ie DGT `89
był Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Żaba"
był Honda SFX 50 Sport
jest Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD `99
jest Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Jajecznica" |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-08-2007, 19:34
|
|
|
Ja też zamiast jakiś tam preparatów proponowałbym raczej rozebrać gaźniczek i przeczyścić go dokładnie benzynką ekstrakcyjną. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|