|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Tipo 1.4 gaźnik ..co to jest?.. |
Autor |
Wiadomość |
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-01-2008, 15:16 [Benzyna] Tipo 1.4 gaźnik ..co to jest?..
|
|
|
Witam
Ciekawy jestem co to jest za urządzenie, do czego służy i co tam jest w środku albo co powinno być?? chodzi mi o to czy coś się tam wlewa
grubszy wąż idzie do obudowy filtra powietrza a do niego dołączony jest mniejszy wężyk, który jest połączony z gaźnikiem. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 14-01-2008, 16:42
|
|
|
Kajlon,
Odma
a linka do tematu masz >> TU << |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-01-2008, 21:16
|
|
|
Jak słusznie kolega zauważył jest to jest odpowietrzenie skrzyni korbowo-tłokowej, tym zajmuje się przewód biegnący do kopułki gaźnika, zaś samo urządzenie które wskazałeś strzałką to cytuje: "odolejniacz układu przewietrzania silnika" nie ja wymyśliłem tą nazwę:>. Nie mnie jednak ważne żeby te dwie rzeczy były drożne, bo w skrzyni korbowo-tłokowej zbierają się resztki gazów powstałych z pracy silnika. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|