|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przygotowania do zimy |
Autor |
Wiadomość |
dolarinho
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-10-2010, 10:32 Przygotowania do zimy
|
|
|
Witam Panowie.
Rok przejeździłem na zepsutym termostacie. Wczoraj zebrałem się na jego wymianę, kupiłem Verneta. Dodam,że mam wolnossącego diesla. Teraz temperaturka oscyluje w granicach 85-90 st. C i samochód się szybciej nagrzewa Wymontowany termostat okazał się jeszcze "made in italy" co by wskazywało że jest oryinalny, i na takim samochód wyjechał z fabryki.
Przy okazji wymiany termostatu wymieniłem płyn chłodniczy na nowy. Teraz wymienię tylko świec żarowe i myślę,że samochód będzie gotowy do zimy?
Jak myślicie na co jeszcze zwrócić uwagę, aby śmiać się w mrozy ze wszystkich VW,audi, oplów stojących na poboczach? |
_________________ dolarinho.blogspot.com
Wycieczki osobiste na tematy różniste...
Tempra 1.9D [*] R.I.P. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-10-2010, 11:34
|
|
|
dolarinho, sprawdź jakie masz ładowanie i czy akumulator trzyma. Warto pomyśleć o wymianie filtra paliwa jeżeli dawno nie był ruszany. A z pozostałych to posprawdzaj płyny i ogrzewanie tylnej szyby. Płyn w spryskiwaczach wymień na zimowy i ewentualnie do baku dolej depresatora jeżeli nie wiesz czy Twoja stacja zalewa już ON przejściowy lub zimowy. |
|
|
dolarinho
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-10-2010, 11:47
|
|
|
Właśnie muszę pamiętać o wypsiukaniu płynu do spryskiwaczy, bo niedawno wlałem całe 5 litrów letniego (zimowy był niedostępny) Filtr paliwa wymieniałem w styczniu. Ogrzewanie tylnej szyby działa. Co do dodatku do paliwa, to tamtej zimy na orleniu kupiłem jakiś specyfik i parafina się nie odkładała.
http://allegro.pl/xeramic...1262787930.html
dokładnie takie coś lałem |
_________________ dolarinho.blogspot.com
Wycieczki osobiste na tematy różniste...
Tempra 1.9D [*] R.I.P. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|