|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tak sie pochwale |
Autor |
Wiadomość |
latarnia
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 164 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-01-2009, 11:29 tak sie pochwale
|
|
|
W swojej temperówce od jakiegoś czasu miałem problemy z ładowaniem, wynosiło 13,9 czasami wskoczyło na 14, podczas jazdy kasował się licznik dzienny i przygasało oświetlenie deski, prób naprawienia było dużo
ostatnio zaczęło szarpać na gazie, potem na benzynie,a le tylko jak auto się zagrzało, jak było zimne wszystko było w porządku
Wczoraj zmieniłem przewody i przy okazji świece i wszystko ustało tzn szarpanie - to normalne, ale także ładowania wynosi 14,39 - 14,4, licznik się nie kasuje i z podświetleniem wszystko ok
sami się trochę z mechanikiem dziwimy, ale jest tak jak napisałem
umie ktoś wyjaśnić co miało przebicie na przewodach (świeciły wieczorem) do kasowania licznika i podświetlenia, jeszcze mogę jakoś zrozumieć (skok napięcia albo spadek), ale co to ma do ładowania |
_________________ był fiat uno 1,0
czekana ostatnią podróż tempra 1,6 SW + LPG
jest Lancia Lybra SW 2,0 + LPG
www.aleswiatlo.pl dla ttt zniżki |
|
|
|
|
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-02-2009, 20:14
|
|
|
Miałem identyczny problem.
Po zmianie kabli wszystko ustało.
A jeśli chodzi o ładowanie aku. to u mnie przy takiej dłuższej jeździe potrafiła się rozlutować jedna dioda w altku(żarzyła się lampka od ładowania) |
_________________ Trening czyni mistrza |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-02-2009, 20:17
|
|
|
latarnia napisał/a: | o miało przebicie na przewodach (świeciły wieczorem) do kasowania licznika i podświetlenia |
jak to co-wysokie napięcie z kabli przeskakiwało na masę auta i powodowało zwarcie a co za tym idzie objawy takie jak opisałeś.
** Dodano: 06-02-2009, 20:18 **
latarnia napisał/a: | ale co to ma do ładowania |
to samo co wyżej-zwarcie na masie autka. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|