|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Poszukuję forumowicza skorego do pomocy |
Autor |
Wiadomość |
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-08-2006, 19:39 Poszukuję forumowicza skorego do pomocy
|
|
|
Chodzi mi mianowicie o schemat,który szczegółowo pokaże połączenia komputera z silnikiem krokowym oraz m.in czujnikiem temperatury.Gdyby ktoś z Was dysponował odpowiednim schematem oraz oczywiście dobrą wolą i cierpliwością-będę niezmiernie wdzięczny. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-11-2006, 20:55
|
|
|
TUTAJ masz shemat do twojego silnika. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 01-11-2006, 22:10
|
|
|
lordabarth, dziękuję za link do schematu, napewno się przyda.Szczerze mówiąc, nie liczyłem już, że ktoś odpowie bo od napisania postu minęły ponad 2 miesiące. Auto nadal niedomaga, byłem już w kilku warsztatach i słyszałem różne diagnozy.Sporo kasy z portfela wyfrunęło a problem nadal pozostaje.Ostatnio przed każdym rozruchem rano wstrzykuję poprostu za pomocą strzykawki niewielką dawkę benzyny, aby nie męczyć akumulatora i rozrusznika.
P.S.Gdybyś był tak uprzejmy i zechciał (oczywiście w miarę swoich mozliwości) podesłać linka do większej części tego schematu, moja wdzięczność nie będzie miała granic. |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 01-02-2007, 21:14
|
|
|
Wszystkim dziękuję za podpowiedzi, choć od czasu pierwszego postu minął kawałek czasu. Mój problem w międzyczasie został rozwiązany, a usterka aczkolwiek upierdliwa, okazała się banalnie prosta. |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 01-02-2007, 22:08
|
|
|
nessuno napisał/a: | Mój problem w międzyczasie został rozwiązany, a usterka aczkolwiek upierdliwa, okazała się banalnie prosta. |
Proponuję to opisać, może komuś taka instrukcja / opis "uratuje życie" |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 09-02-2007, 21:08
|
|
|
Radke, to było zwyczajne urwanie się jednego z przewodów ood czujnika temperatury. Było to o tyle wredne, że z zewnątrz nic nie było widać, izolacja przewodu na to nie wskazywała a sam przewód (dość cienki zresztą) poprostu się ułamał. W międzyczasie odwiedzałem wiele warsztatów, w jednym "elektryk" grzebał podobno przez dwa dni i się nie dogrzebał. Proponowali mi m.in. ściąganie głowicy, choć pomiar ciśnienia wskazywał, że jest ok. Generalnie, spora część warsztatów, przynajmniej w Warszawie, to albo ludzie liczący na jelenia, albo spece o miernej wiedzy lub poprostu lenie, którzy liczą na łatwy zarobek.
A może tylko ja miałem "szczęście" tak trafiać.Na własnej skórze przekonałem się, że lepiej samemu kombinować, pytać się, zaglądać w literaturę i nie dawać walić się po rogach.
P.S. Swoją opinią nie chcę krzywdzić tych uczciwych, których pewnie jest niemało, tylko trzeba do nich trafić. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|