|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Bezpiecznik od pompy paliwa w 2.0 16v ??? |
Autor |
Wiadomość |
Limciu
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-08-2006, 23:22 Bezpiecznik od pompy paliwa w 2.0 16v ???
|
|
|
Witam. Od kilku dni nie mogę odpalić swojego TIPOLOTA. Stało się to po tych ulewach. Zauważyłem, że jest coś za cicho po przekręceniu kluczyka, więc podejrzenie padło na pompę paliwa. Wypiąłem z niej wtyczkę zasilania i okazało się, że nie ma napięcia. Niestety nie znalazłem żadnego spalonego bezpiecznika. Na forum pisano, że bezpiecznik od pompy powinien być pod maską na grodzi do kabiny pasażerów. Tak miałem w poprzenim Tipku (1,6 DOHC). Niestety w tym (2.0 16V) nie ma tej skrzyneczki. Może ktoś wie gdzie szukać tego bezpiecznika ??? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
|
ADERR
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-08-2006, 05:46
|
|
|
witaj jesli masz orginal sedici to musi byc na grodzi pod maska taka czarna obudowa na dwie srubki od gory ja u siebie mam bezpiecznik 20A dobrze zobacz pozdrawiam |
|
|
|
|
Limciu
witamy nowego
|
Wysłany: 26-08-2006, 20:16
|
|
|
Mój 2.0 16v porzednio był 2.0 8v. Jakiś niemiec go przerobił. Szukałem tej skrzyneczki na grodzi. W 1.6 DOHC była na środku grodzi w górnej jej części i była widoczna zaraz po otwarciu maski. Tutaj tego nie ma i nie zmieściłaby się, po za dużo miejsca zajmuje kolektor dolotowy z układem wtryskowym. Musi być gdzie inndziej, ale nie mogę jej wypatrzyć. Jak ktoś znalazł, to proszę o dokładne instrukcje. |
|
|
|
|
superas
|
Wysłany: 27-08-2006, 16:07 Bezpieczniki od pompy paliwa w 2.0 16v ???
|
|
|
U mnie także są na grodzi jeden jest od pompy i 2 bezpieczniki , ale nie wiem do czego jest drugi taki sam gabarytowo i z oznaczeń przekaźnik ?? |
|
|
|
|
Limciu
witamy nowego
|
Wysłany: 27-08-2006, 19:33
|
|
|
Wziąłem latarkę i znalazłem kabel na końcu którego były dwa przekaźniki i bezpiecznik 25A. Dynadał sobie między grodzią a silnikiem. Bezpiecznik cały, ale styki ma zaśniedziałe, podobnie przekaźniki (takie dwa sześcianiki - zwykłe jak w maluchu). Może jutro poskrobię te styki i zobaczę czy to jest rozwiązanie mojego problemu. Muszę zaczekać aż naładuje się akumulator, bo zupełnie padł od prób odpalania auta. Dzięki za wszystkie sugestie. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-08-2006, 18:50 Re: Bezpieczniki od pompy paliwa w 2.0 16v ???
|
|
|
superas napisał/a: | U mnie także są na grodzi jeden jest od pompy i 2 bezpieczniki , ale nie wiem do czego jest drugi taki sam gabarytowo i z oznaczeń przekaźnik ?? |
Jeden "komplet" czyli bezpiecznik i przekażnik jest od pompy paliwa a drugi "komplet" jest od podgrzewania sondy lambda. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-08-2006, 19:35
|
|
|
ADERR napisał/a: | witaj jesli masz orginal sedici to musi byc na grodzi pod maska taka czarna obudowa na dwie srubki od gory ja u siebie mam bezpiecznik 20A dobrze zobacz pozdrawiam |
zgadza się |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
superas
|
Wysłany: 30-08-2006, 21:00 Bezpieczniki od pompy paliwa w 2.0 16v ???
|
|
|
Tylko u mnie są bezpieczniki oryginalne 1 i 2 - 10 A , a mam 1,4 ie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|