|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
HAMULEC RECZNY TEMPRA 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
suzuki.rf600r
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-09-2007, 12:02 HAMULEC RECZNY TEMPRA 1.6
|
|
|
Hamulec reczny dziala jakby chicial a nie mogl pomimo wymiany okladzin, bebnow i naciagniecia linki... sprawdzalem linki sa ok, jezeli za mocno go podciagne okladziny ocieraja o beben a mimo to reczny nie trzyma tak jak powinien.... |
_________________ Myszunia |
|
|
|
|
chudy1.6s
Wiek: 41 Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 91 Skąd: Dobromierz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-09-2007, 12:27
|
|
|
a spróbuj popuścic linke na maksa i ponownie naciągnij,ja tak u siebie miałem naciągłem linke do samego końca i nic nie chamował dopiero jak popuściłem i ponownie naciągłem zaczoł działać |
_________________ ducato 2.5TDi 98r-brak mocy
TIPO mania 1.6s 94r jeszcze sie kula
będzie KAPPA 2.o |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 23-09-2007, 13:09
|
|
|
sluchaj tam na samoregulatorach w szczekach jest ustawianie rozparcia szczek hamulcowych, jesli mimo regulacji na lewarku dalej reczny nie trzyma to trzeba bedzie podciagnac rozparcie szczek na samoregulatorach |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-09-2007, 15:46
|
|
|
dokładnie masz zapieczone samoregulatory i nic ci nie da regulacja naciągu linki. miałem tak. krakowska cena w serwisie regeneracji to 40zł |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-09-2007, 19:47
|
|
|
Samoregulatory do regulacji.
Tam jest taki element metalowa blaszka ktora blokuje taka zebatke bardzo czesto odpada lub sie lamie a wtedy nawet jak zaciagniesz to itak popuszczaja szczeki! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 20-10-2007, 20:05
|
|
|
Mam podobny problem a mianowicie w moje tipo 1,4 w ostatnim czasie zaczęło masakrycznie dużo palić i dziś przy zmianie kół na zimówki zauważyłem że "trzymie" lewe tylnie koło a jak sie śrubokretem przesunie zaciski na tarczy to jest ok więc prosiłbym o jakieś wskazówki jak to zrobić. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-10-2007, 22:30
|
|
|
tipacz96vc napisał/a: | Mam podobny problem a mianowicie w moje tipo 1,4 w ostatnim czasie zaczęło masakrycznie dużo palić i dziś przy zmianie kół na zimówki zauważyłem że "trzymie" lewe tylnie koło a jak sie śrubokretem przesunie zaciski na tarczy to jest ok więc prosiłbym o jakieś wskazówki jak to zrobić. |
sluchaj bedziesz musial pewnie sciagnac zacisk hamulcowy i wyczyscic go, przesmarowac tloczka pasta do tloczkow, sprawdz sobie stan gum na zacisku w razie potrzeby wymien, reperaturki sa dostepne bo podaje na to ze nie odbija jak mowisz ze po operacjach z srubokretem wraca, jeszcze trzeba by looknac na stan przewodu hamulcowego |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|