|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
podstawka gaźnika !!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-01-2005, 23:18 podstawka gaźnika !!!!!!!
|
|
|
Więc tak wymieniałem podstawke w aso fiata i udało mi się wejść do serwisu gdy mi to robili dodam że to małe aso bdb .
Oni mają bdb metode mianowicie gaźnik odkręcają trudno przy kolektorze dość ale da sie zrobić po odkreceniu gaźnika podwiązują na sznurku go i naciągają wyżej tyle co starczy węży delikatnie podciągają go do góry za wycieraczke zahaczył i gaźnik zawisł w powietrzu lecz całkowice podpięty tylko odkręcony węże nie ruszone zero regulacji dali nową podstawe i dokręcili zero kłopotów tylko śruby mocujące gaźnik!!
do odkręcenia. Bez regulacji!! |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 12-01-2005, 10:24
|
|
|
Nic z tego słowotoku nie rozumiem.
Grafit. Pisz zrozumiale, a nie jednym zdaniem, bo Cie skarcę Panie moderator!! |
|
|
|
|
Jarek (SQ1EUO)
|
Wysłany: 12-01-2005, 12:30 Re: podstawka gaźnika !!!!!!!
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | Więc tak wymieniałem podstawke w aso fiata i udało mi się wejść do serwisu gdy mi to robili dodam że to małe aso bdb .
Oni mają bdb metode mianowicie gaźnik odkręcają trudno przy kolektorze dość ale da sie zrobić po odkreceniu gaźnika podwiązują na sznurku go i naciągają wyżej tyle co starczy węży delikatnie podciągają go do góry za wycieraczke zahaczył i gaźnik zawisł w powietrzu lecz całkowice podpięty tylko odkręcony węże nie ruszone zero regulacji dali nową podstawe i dokręcili zero kłopotów tylko śruby mocujące gaźnik!!
A jak oni to odkrecili?? Jak taki klucz wygladal,..bo cos mi sie wydaje,ze tych tylnych srub to bez zdejcia kolektora nie da sie zbytnio odkrecic? |
_________________ (.....była.....)
Tempra 1,6 (gaźnik) + GAZ
błękit metalic
1992 rok
(......była......)
(......jest......)
Volvo 740 GL K6 B230F + GAZ
garfit metalic
1988 rok
(......jest......) |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 12-01-2005, 18:26 Re: podstawka gaźnika !!!!!!!
|
|
|
Jarek (SQ1EUO) napisał/a: | tempra-grafitmetalic napisał/a: | Więc tak wymieniałem podstawke w aso fiata i udało mi się wejść do serwisu gdy mi to robili dodam że to małe aso bdb .
A jak oni to odkrecili?? Jak taki klucz wygladal,..bo cos mi sie wydaje,ze tych tylnych srub to bez zdejcia kolektora nie da sie zbytnio odkrecic? |
Zapewniam że da się to tak zrobić bo robili na mojich oczach to
Co do narzędzi to dokładnie nie pamiętam ale te tylne to nie łatwo szło bo mechanik na tym etapie najdłużej robił tą czynność.Sądze że może klucze nasadowe lub elastczne nie pamiętam dokładnie |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 12-01-2005, 18:41
|
|
|
mkaminski100 napisał/a: | Nic z tego słowotoku nie rozumiem.
Grafit. Pisz zrozumiale, a nie jednym zdaniem, bo Cie skarcę Panie moderator!! |
Mkaminski!!!!!!
Oco chodzi ci ten post jest zrozumiały uważam poza tym jak ktoś chce to zrozumie jednak Jarek zrozumiał tego posta
ps mi np. nie przeszkadza czy ktoś postawi przecinek i kropke czy nie bo to forum o temprze a nie o pisowni .Ważna jest treść i informacje zawarte w danym poście przynajmniej dla mnie a nie kropki. Ja jak czytam coś co mnie ciekawi to czytam to za jednym zamachem i nie mysle o kropkach i przecinkach ale zauważyłem że to przeszkadza wielu osobą !! że nieraz nie postawie kropki!! |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 12-01-2005, 22:02
|
|
|
Ale nie każdy to rozumie i używając polkskiego języka pownnismy to robić poprawnie. Staraj się jednak dbać o interpunkcję.
To nie było ostrzeżenie tylko moja uwaga więc się nie obrażaj. Jesteś moderatorem więc tym bardziej powinieneś dbac o styl wypowiedzi, bo zaczniemy niedługo wypowiadać się monosylabami.
Nie jest to post do roztrząsania na ten temat, ale postaj się choć stawiac wielkie litery jeśli rozpoczynasz nową mysl.
I się nie obrażaj na mnie, bo mimo, że staram się zrozumieć Twoje posty to często sprawia mi to problem. Piszesz ciekawe rzeczy i każdy chyba jest zainteresowany, więc postaraj się żeby zrozumiał co chciałeś powiedzieć. |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-01-2005, 22:42
|
|
|
A może zaczniemy pisać bez używania przerw między wyrazami . Było by całkiem ciekawie!
Wyglądało by to tak:
amożezaczniemypisaćbezużywaniaprzerwmiędzywyrazami .Byłobycałkiemciekawie!
Żartuje!!
Nie obrażaj się Grafit! Czasami rzeczywiście troche przeszkadza, Twoje, nie używanie znaków interpunkcyjnych!
PZDR |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 13-01-2005, 14:53
|
|
|
EDIT - ADMIN - Staraj sie wycinac z cytatow konkretne zdania a nie cytujesz caly post kolegi...
hehehehe
Nie obrażam się bo o co??
Ale nieraz mi się zapomina poprostu o interpunkcyjnch znakach to tylko tyle ,,,,,,,,,,,,,,,,,,..................;;;;;;..,,./;;;ll,,,,,,!!!,,hehe |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 13-01-2005, 14:59
|
|
|
Edit-Admin - I staraj sie odpowiadac w jednym poscie!!! Do tego jest funkcja "Zmien"
Jak już pisałem kol. Rakowi nie obrażam się na was hehe ogólnie jak jestem w tym klubie to tylko raz mnie zdenerwował whitfank tym co wypisywał w mechanice !! po za tym jest bdb klimat !!!
Ale znim wszystko wyjaśniłem na gg i poprawił posty jest oki!!! w 1000%
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-01-2005, 22:13
|
|
|
A jakie miałeś objawy, że musiałeś wymieniać podstawkę pod gażnikiem i czy wymiana pomogła ?
Gaźnikowcom takie informacje mogą się przydać. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-01-2005, 22:37
|
|
|
Romano mozesz podać swój nr gg ??
pozdrówka |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-01-2005, 22:46
|
|
|
Bob , Romano ma ta ikonke GG - czyli podal GG, kliknij tam a odrazu przejdziesz do rozmowy na GG (wyskoczy okienko i rozmowa z nim)
Co do gaznika, w instrukcji angielskiej (na www) jest opis jak zdjac gaznik. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 15-01-2005, 13:17
|
|
|
romano napisał/a: | A jakie miałeś objawy, że musiałeś wymieniać podstawkę pod gażnikiem i czy wymiana pomogła ?
Gaźnikowcom takie informacje mogą się przydać. |
Objawy były takie że dostawał martwe powietrze a w efekcie gasł i przygasał moja stara podstawka poszła tak że aż gaźnik był luźny i jak go docisnełem z góry to chodził ale dałem orginał i jest bdb!!! |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|