|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[kosmetyka] Odnowienie podrapanej deski, usunięcie powłoki. |
Autor |
Wiadomość |
andyroman
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-12-2013, 08:41 [kosmetyka] Odnowienie podrapanej deski, usunięcie powłoki.
|
|
|
Witam.
Widziałem tematy dotyczące odnowienia deski, przez zdrapanie tej gumowej powłoki i późniejsze lakierowanie. Ale z tym drapaniem jest taka masa roboty, że mi się odechciewa.
Zdrapałem powlokę z panelu nawiewów, jest prosty w kształcie, szybko poszło. Została popielniczka i ta nieszczęsna deska.
Moja deska to analog i ma masę zakamarków i kratkę głośnika. Lewy nawiew również przydało by się do kompletu odnowić. I jakoś nie wyobrażam sobie drapania tej gumy. Czy w digitalu obudowa deski jest prostsza w kształtach?
Moje pytanie:
Czy jest jakaś chemia, którą można by potraktować tą gumę i ją zmyć? Lub przynajmniej zmiękczyć?
Próbowałem benzyną ekstrakcyjna, denaturatem, rozpuszczalnikiem uniwersalnym, nie schodzi.
Ma ktoś jakiś patent na to, ktoś może stosował coś do zmywania tej gumy, co nie ruszy plastiku? |
|
|
|
|
rynio
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
andyroman
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-12-2013, 12:44
|
|
|
rynio, dziękuję za odpowiedź, ale chyba nie czytałeś co napisałem.
Jak poradziłeś sobie z kratkami, od nawiewu i głośnika i z innymi wklęsłościami? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|