|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
BRC czy LOvATO |
Autor |
Wiadomość |
maxio
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2006 Posty: 73 Skąd: legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 11:48 BRC czy LOvATO
|
|
|
mam pytanie którą instalacje wybrać jak w temacie , bo jeden zakład chwali ta drugi tamta poradzcie dzieki - cena montażu jest ta sama instalacja ta i ta drugiej generacij |
_________________ siemka / było tipo 1.4 ie |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 11:51 Re: BRC czy LOvATO
|
|
|
Maxio przydal by sie jeszcze model samochodu do ktorego chcesz to wrzucic. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 12:12
|
|
|
cfaniaczek się znalazł
ja polecami elpigaz |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 21-09-2006, 12:56
|
|
|
moley napisał/a: | cfaniaczek się znalazł
ja polecami elpigaz |
nieeeeee tylko nie elpigaz! Boze...same problemy z tym szajsem. Bynajmniej w Astrach II. |
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 15:10
|
|
|
BRC jest dobry,ale tylko ten z wyższych półek... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
gaabik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 15:15
|
|
|
A ja mam Zavoli i sobie bardzo chwalę.Nic nie strzela nie gaśnie i w miare tania. |
_________________ Była Tempra 1,6 SX ie cat 91r
Jest Audi A4 1,6 |
|
|
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 19:50
|
|
|
Ja posiadam BRC BLITZ z zbiornikiem toroidalnym, dałem za niego 1450zł zakładany był w sierpniu i zrobiłem już 3kkm i jak na razie działa bezproblemowo, pali 10 l w cyklu mieszanym , przy czym w mieście trochę go gazuje, a w tracie Vmax to 120km/h
POZDRO |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 19:55
|
|
|
Ja mam Lovato, instalacja do gaźnika. Przejechane około 60 000 km i sprawuje się bdb.
Pewnie dlatego jedni polecają BRC drudzy Lovato, bo jedni mają na to zniżkę drudzy na tamto i chwalą co mają do sprzedania. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 20:31
|
|
|
miszko, nie pisałbym tego,gdybym nie mial ku temu podstaw,u rodziców w felicii reduktor firmy BRC był juz reanimowany dwa razy w ciągu 30 tyś km jeśli dobrze pamiętam i z niezależnych źródeł wiem,że tanie BRC są do du..py.. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Kabar
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-09-2006, 07:05
|
|
|
Możesz napisać jakie konkretnie modele są tanie, a jakie drogie i dobre? |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-09-2006, 21:52
|
|
|
w zasadzie jest kilka marek liczących się, gorsze i lepsze, różnie się sprawują w różnych autach...
a co do elpigaz czy np AGC (Auto Gaz Centrum bodajże kraków, m.ni.Krajewskiego oddziały to zakładają) to te nzawy nic nie mówią bo np AGC to i tak lovato tylko naklejka na nim dołożona inna...
choć do Elpigaz'a bym się nie pchał, rzadkie instalki, a części droższe jednak znacznie bywają (np. zregeneruj sobie porządnie reduktor)
co do BRC - nie są to złe instalki, OK niby, ale zdarzały się wpadki (widziałem) typu szybciej niż w innych padające czujniki ilości gazu w butli, elektryka, pękające (!!!) kolanka w reduktorze (więc od razu wyleje Ci cały płyn chłodniczy i zonk wiadomo jaki potem) i inne... poza tym bynajmniej w mojej okolicy i południu znaleźć porządny serwis do BRC czy części do BRC to elitarna sprawa.... mało kto się w nie teraz pcha i rzadziej coś do nich dostaniesz... a najtańsze nie są...
mam Lovato, nie będę Cię przekonywał że jest lub nie debeściak, ale jak by nie było masa (większość) zakładów w okolicy przeszła na Lovato lub robi je od początku (instalki lovato, czasem zmixowane z elementami tomasetto, AGC i inne...) i nie ma z tym problemów;
nic nigdy mi w niej nie nawalło tak samo z siebie, reduktor sobie zregenerowałem profilaktycznie bez problemu (przez odpalanie na gazie nawet w max zimy wolałem zregenerować), części.zestawy dostałem bez problemu i taniej niż elpigaz czy BRC...
LOVATO w okolicy ale i ogólnie w kraju, jest popularne, dość tanie i nie ma chyba z nim problemów... nie wiem jak jakieś wtryski i cuda, ale do gaźnikowców - idealna;
_jeśli gazownicy nic nie zmaszczą i zrobią dobrze!!!!_ ; wtedy będzie super; |
|
|
moley
|
Wysłany: 25-09-2006, 11:13
|
|
|
hmmm, elpigaz jest zła??
dziwne, ja juz 3 zamontowałem i do tej pory nikt nie narzeka.
jedno autko to w sumie 24/7 w trasie jeździ w kumpl afirmie i nic , cisza a jak cos sie zesra to i tak do mnie przyjedzie bo wie ze dobrze naprawiam
pozatym największą i najważniejszą sprawa jest technika montażowa bo są warsztaty i "warsztaty" które montują LPG. więc trzeba uważac. |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25-09-2006, 16:06
|
|
|
ja mam złe doświadczenia z tymi partaczami z Elpigazu z Szybowcowej. |
|
|
moley
|
Wysłany: 28-09-2006, 14:17
|
|
|
Ja mówie o produkcie ELPIGAZ a nei o warsztatach
@Ninja ten warsztat to tylko omijac . Klientowi z faktu iż nie zmienili filtra powietrza (przy zakłądaniu nowej instalki trzeba obowiązkowo zmienic) to po paru tygodniach jak chłopak przyjechał bo mu gaśnie przy puszczeniu sprzęgłą +duża prędkośc (lewe powietrze) to włożyli kartonik w rure dolotową powietrza i powiedzieli zę wine ponośi za duży dolot powietrza |
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-11-2006, 20:29
|
|
|
według mnie zdecydowanie BRC Moj starszy ma w Tipaku 1.4 na jednopunktowcu wlasnie BRC a brat ma Lovato w takim samym silniku i bratu pali duzo wiecej cena wysoka jak za BRC bo starszy za zamontowanie (rok temu) zaplacil 1800zl ale wogle nieodczul spadku mocy i spalanie nie jest duze:) ok 8. |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-11-2006, 22:11
|
|
|
Stivi, ja bym ndal obstawiał, że spalanie itp to raz, że kwestia regulacji (ogromne różnice) a dwa kwestia tego kto i jak założył i do czego; bez problemu można Ci tak założyć instalację Lovato i instalację BRC, że ta BRC będzie palić 10x więcej więc na to nie możesz patrzeć; większość instalek jak widzę to jeździ jednak Lovato, jak dobrzy ludzie się tym zajmą to chodzą ładnie a i palą niedużo; BRC nie jest niczym lepszym czy ekonomiczniejszym jakoś; inna marka ot tyle; a kłopot z nią taki, że kiedyś może była solidniejsza (?) czy powszechniejsza, ale dziś żadna różnica, wręcz odwrotnie, części do BRC (np do reduktora, np filtry np jakieś zlączki) są droższe, trudniej je dostać niż do Lovato i często są gorszej jakości; wiem co piszę, bo ćwiczyem to na kilku BRC znajomych a sam Lovato niejedną widziałem i kupowałem części; chodzi o jkość, eksploatację, dostępność i jakość części, np membrany + zaworki, części do reduktora, kolanka i inne złączk (swoją drogą tylko w BRC jakoś pękały i rozwalały układ chłodniczy), filterki, część uszczelek, wskaźniki poziomu itp itd.... BRC straciła na popularności, a części szukałem nie tylko pod nosem jak trza było do BRC; a skoro rzadsze - ceny też dyktowal z kosmosu; |
|
|
arturo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-01-2007, 18:46
|
|
|
ja moge powiedziec tyle ze mialem lovato i tempra mi splonela po 30 tys km wiec nie wiem czy to taka najlepsza instalacja |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-02-2007, 11:29
|
|
|
arturo napisał/a: | ja moge powiedziec tyle ze mialem lovato i tempra mi splonela po 30 tys km wiec nie wiem czy to taka najlepsza instalacja |
Bardzo dobre. Mało probleów- a jezeli auto splonelo- widac ktoś bardzo nie udolnie zamontował.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|