|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Podświetlanie deski |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:51 Podświetlanie deski
|
|
|
Padło mi podświetlanie deski - tam gdzie jest tacho i obrotek. Dodatkowo nie działają mi obrotek, wskaźnik paliwa i electronic check. Pisałem już wcześniej, ale wsumie nikt mi nie odpisał konkretnie, który kabel jest masą od deski.
Teraz pytanie odnośnie podświetlenia - czy możliwe jest żeby poszły mi wszystkie żarówki, czy może przyczyna jest w czymś innym? Jutro pewnie będę sprawdzał żaróweczki.
Może w tym temacie ktoś mi napisze, który kabel jest masowym od deski |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:56
|
|
|
kurczę... coś mi się zdaje, że ktoś kiedyś opisywał te kable... poza tym w download jak ściągniesz schematy instalki elektr to są tam kolory kabli - poszukaj więc jaki kolor(y) ma ten od podświetlenia, jakie ew bezpiecnziki po drodze itp., bo raczej obie naraz nie padły by... prędzej coś się przerwało... |
|
|
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 04-05-2007, 21:04
|
|
|
no własnie tak mi się coś wydaje, że styku gdzieś dobrego nie ma, bo często po nocy jak jest większa wilgotność, wszystkie wskaźniki działają, natomiast jak jest sucho to nic nie działa poza tacho, termostatem i ekonomizerem. A no i zapomniałem dodać - zegarek też padł :/ |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-05-2007, 22:15
|
|
|
to w takim razie może ogółnie wiązka drutków/jakaś wtyczka od deski... czyli musisz zerknąć... ale jeśli nic nie przerabiałeś na desce (ja na przykad mam przeszkadzający przy odkręcaniu deski głośnik) tylko masz normalnie, to tylko kilka imbusików odkręcić raz dwa i deska twoja, odchyli się (opis i zdjęcia gdzieś na forum lub na www.tempra.org), a potem to już dojdziesz do drutków... |
|
|
nemezis336
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 22:02
|
|
|
kabel masowy do deski znajdiuje się pod akumulatorem. Kabel masowy od akumualtora idzie na dół i jest przykręcony do ramy, tam też są 2 kable na wsówki, jeden jest od masy deski, jak go wyciągniesz to deska nie bedzie świecić, spróboj, wyczytałem na formu, czasem te wsówlki śniedzieją i nie stykają dobrze, rada - wd40
** Dodano: 30-05-2007, 23:12 **
u mnie i tak to nei pomogło, chociaż było zaśniedziałe, też mam jaja z deskąi to konkretne, nawet nie wiem kiedy mam olej wymiuenić bo tak mi świruje licznik główny |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|