|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z drzwiami od kierowcy:/ |
Autor |
Wiadomość |
ajax
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-05-2006, 00:08 problem z drzwiami od kierowcy:/
|
|
|
witam wszystkich serdecznie mam nastepujacy problem z drzwiami od kierowcy:/
Problem polega na tym iz od srodka nieidzie otworzyc drzwi:/
strasznie mnie to denerwuje:/
Na poczatku myslalem ze cos sie zsunelo albo cos ale wszytsko jest ok!
Nastepnie wymieniłem sprezynke ktora jest na zamku mocna naciagnieta na nowa nic nie pomogło szczerze juz niemam nerwow na to prosze niech ktos mi napisze co z tym moze byc!
Pozdrawiam i z ggory dziekuje za odp!! |
_________________ http://www.e-xtreme.info/ |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-05-2006, 07:04
|
|
|
Zdemontuj zamek i zobacz czy na sucho jak pociagnaiesz tym co powinoo ciagnac ze srodka czy zapadka odskakuje.
Ja mam zupelnie odwrotny problem bo mam problemy z zewnatrz |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-05-2006, 07:14
|
|
|
Ajax ja dopiero uporałem się z zamkiem...tyle że u mnie drzwi nie otwierały się wogule. Moge polecic wymiane zamka bo u mnie też się zaczęło od tego że nie otwierały się od środka, aż pewnego razu zatrzasneły się na amen..... Kłopotów z tym co nie miara. Nie wiem co było powodem zatrzaśnięcia się zamka. Nie mogłem go rozebrac po wyjęciu bo został kompletnie zniszczony przy otwieraniu go.... Życzę powodzenie i silnych nerwów... |
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 23-05-2006, 22:12
|
|
|
Miałem też taki problem, winna była taka zapadka wewnątrz zamka, Trzeba zdjąć tapicerkę wyjąć zamek i wtedy zaczynają się schody gdyż jest on nie rozbieralny (zanitowany). Trzeba pokombinować nagiąć znowu tą blaszkę i wszystko działa. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
Chiquita
|
Wysłany: 24-05-2006, 11:25
|
|
|
Ale czy tkie kombinacje mają sens?? Też miałem w planach naprawe zamka, ale to nie jest takie proste. Trzeba miec wprawe w rozbieraniu go bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Ja rozebrałem i szczerze mówiąc nie było co składac Może lepszym rozwiązaniem byłoby kupno innego sprawnego zamka?? Ja kupiłem jakiś czas temu komplet zamków (tj. 4 zamki + zamek do bagażnkia) od Użytkownika TEMPRAWG za 80 zł. Wszystkie są ok i od momentu ich zamontowania mogę się cieszyc przywilejem wsiadania do auta drzwiami od strony kierowcy Tobie też polecam to rozwiązanie. Można kupic też nowy zamek, ale z wbudownym elektromagnesem do centralki jeden kosztuję 280zł więc lepiej kupic używke bo możne je już kupic za 30zł/szt.
Pozdro. |
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 20:13
|
|
|
Naprawa tej przypadłości zamka nie jest bardzo skomplikowana, lecz cały problem to wyciągnąć zamek. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
Chiquita
|
Wysłany: 24-05-2006, 21:02
|
|
|
Tomilee napisał/a: | Naprawa tej przypadłości zamka nie jest bardzo skomplikowana, lecz cały problem to wyciągnąć zamek. |
Wyciągnięcie jeszcze otwierającego się zamka to pryszcz. Gorzej jak zamek się już nie otwiera. Ja to przeżyłem i wiem że wyjęcie zamka przy zamkniętych drzwiach to jest problem. Więc radze wymienic zamek dopuki jeszcze wogulę się otwiera!!! ja tego nie zrobiłem i żałuję do tej pory bo po awaryjnym otwieranoiu drzwi do tej pory mam ryse na tylnich drzwiach. |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 21:41
|
|
|
a jesteś ,ajax, pewien , że cięgienka w drzwiach i ich 'przekładnie' są OK? ja miałem takie jaja, gdy cięgna niby chodziły w porządeczku, ale taka przekładnia co przekazuje ruch z jednego cięgienka na drugie się psua, wyskoczya trochę czy się krzywiła...
takie tandetne małe plastikowe chyba żółte g... chyba w kształcie L o ile pamiętam...
nie widać tego całkiem po zdjęciu tapicerki, więc przyjrzyj się dokładnie całemu cięgienku od klamki jak zdejmiesz a potem idź za nim, czy przez taką powiedzmy przekładnie idzie ok i czy ona się nie przesuwa bo np wyskoczyła z ośki a jedynie obraca... gdzieś dawno temu nawet zdjęcia jakieś tego dawałem na forum... |
|
|
ajax
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 27-05-2006, 13:23
|
|
|
dziekuje wszystkim!!
chyba najlepszym wyjsciem bedzie kupno zamkow:D
bo kosztuja grosze:/ tyle ze inny kluczyk bedzie od zamkow a inny od stacyjki:(
to mnie wlasnie martwi:(
musze wyjac zamek i sprawdzic co i jak jeszcze raz bo juz mam dosyc otwierania szyby i otwierania od zewnatrz:/
napewno zrobie fotki i umieszcze co i jak:d tam wyglada moze ktos cos podpowie!!
Pozdrawiam |
_________________ http://www.e-xtreme.info/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|