Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z drzwiami od kierowcy:/
Autor Wiadomość
ajax 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 23-05-2006, 00:08   problem z drzwiami od kierowcy:/

witam wszystkich serdecznie mam nastepujacy problem z drzwiami od kierowcy:/

Problem polega na tym iz od srodka nieidzie otworzyc drzwi:/
strasznie mnie to denerwuje:/

Na poczatku myslalem ze cos sie zsunelo albo cos ale wszytsko jest ok!
Nastepnie wymieniłem sprezynke ktora jest na zamku mocna naciagnieta na nowa nic nie pomogło :( szczerze juz niemam nerwow na to prosze niech ktos mi napisze co z tym moze byc!
Pozdrawiam i z ggory dziekuje za odp!!

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-05-2006, 07:04   

Zdemontuj zamek i zobacz czy na sucho jak pociagnaiesz tym co powinoo ciagnac ze srodka czy zapadka odskakuje.
Ja mam zupelnie odwrotny problem bo mam problemy z zewnatrz
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Chiquita 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 23-05-2006, 07:14   

Ajax ja dopiero uporałem się z zamkiem...tyle że u mnie drzwi nie otwierały się wogule. Moge polecic wymiane zamka bo u mnie też się zaczęło od tego że nie otwierały się od środka, aż pewnego razu zatrzasneły się na amen..... Kłopotów z tym co nie miara. Nie wiem co było powodem zatrzaśnięcia się zamka. Nie mogłem go rozebrac po wyjęciu bo został kompletnie zniszczony przy otwieraniu go.... Życzę powodzenie i silnych nerwów...

assistance

Tomilee 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 23-05-2006, 22:12   

Miałem też taki problem, winna była taka zapadka wewnątrz zamka, Trzeba zdjąć tapicerkę wyjąć zamek i wtedy zaczynają się schody gdyż jest on nie rozbieralny (zanitowany). Trzeba pokombinować nagiąć znowu tą blaszkę i wszystko działa.

Chiquita 

Wysłany: 24-05-2006, 11:25   

Ale czy tkie kombinacje mają sens?? Też miałem w planach naprawe zamka, ale to nie jest takie proste. Trzeba miec wprawe w rozbieraniu go bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Ja rozebrałem i szczerze mówiąc nie było co składac :D Może lepszym rozwiązaniem byłoby kupno innego sprawnego zamka?? Ja kupiłem jakiś czas temu komplet zamków (tj. 4 zamki + zamek do bagażnkia) od Użytkownika TEMPRAWG za 80 zł. Wszystkie są ok i od momentu ich zamontowania mogę się cieszyc przywilejem wsiadania do auta drzwiami od strony kierowcy :) Tobie też polecam to rozwiązanie. Można kupic też nowy zamek, ale z wbudownym elektromagnesem do centralki jeden kosztuję 280zł więc lepiej kupic używke bo możne je już kupic za 30zł/szt.

Pozdro.

assistance

Tomilee 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 24-05-2006, 20:13   

Naprawa tej przypadłości zamka nie jest bardzo skomplikowana, lecz cały problem to wyciągnąć zamek.

Chiquita 

Wysłany: 24-05-2006, 21:02   

Tomilee napisał/a:
Naprawa tej przypadłości zamka nie jest bardzo skomplikowana, lecz cały problem to wyciągnąć zamek.

Wyciągnięcie jeszcze otwierającego się zamka to pryszcz. Gorzej jak zamek się już nie otwiera. Ja to przeżyłem i wiem że wyjęcie zamka przy zamkniętych drzwiach to jest problem. Więc radze wymienic zamek dopuki jeszcze wogulę się otwiera!!! ja tego nie zrobiłem i żałuję do tej pory bo po awaryjnym otwieranoiu drzwi do tej pory mam ryse na tylnich drzwiach.

assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-05-2006, 21:41   

a jesteś ,ajax, pewien , że cięgienka w drzwiach i ich 'przekładnie' są OK? ja miałem takie jaja, gdy cięgna niby chodziły w porządeczku, ale taka przekładnia co przekazuje ruch z jednego cięgienka na drugie się psua, wyskoczya trochę czy się krzywiła...
takie tandetne małe plastikowe chyba żółte g... chyba w kształcie L o ile pamiętam...
nie widać tego całkiem po zdjęciu tapicerki, więc przyjrzyj się dokładnie całemu cięgienku od klamki jak zdejmiesz a potem idź za nim, czy przez taką powiedzmy przekładnie idzie ok i czy ona się nie przesuwa bo np wyskoczyła z ośki a jedynie obraca... gdzieś dawno temu nawet zdjęcia jakieś tego dawałem na forum...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ajax 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 27-05-2006, 13:23   

dziekuje wszystkim!!
chyba najlepszym wyjsciem bedzie kupno zamkow:D
bo kosztuja grosze:/ tyle ze inny kluczyk bedzie od zamkow a inny od stacyjki:(
to mnie wlasnie martwi:(
musze wyjac zamek i sprawdzic co i jak jeszcze raz bo juz mam dosyc otwierania szyby i otwierania od zewnatrz:/
napewno zrobie fotki i umieszcze co i jak:d tam wyglada moze ktos cos podpowie!!
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu