|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wycieraczka tył- odłączenie |
Autor |
Wiadomość |
Karol_Volvo
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-04-2013, 17:00 Wycieraczka tył- odłączenie
|
|
|
Witam! W związku, że mam przetarte kable na wiązce do góry przy klapie- które myślę, że są od wycieraczek chciałbym na 3-4 miesiące odłączyć wycieraczkę z tyłu, gdyż cyka mi przekaźnik. Mam takie pytanie:
*Czy jak przetnę do góry wszystkie kable i każdy pojedyńczy zaizoluję to nic się nie stanie?
*Gdzie jest bezpiecznik od wycieraczki z tyłu- bo warto go też wyciągnąć,
*Czy cykający przekaźnik będę musiał wymienić albo wyciągnąć- a jak go wyciągnę czy będą działały wycieraczki z przodu, czy odpowiada ten przekaźnik za obsługę wycieraczek z przodu i z tyłu?
Cykanie jest trochę wnerwiające więc chciałbym na chwilę obecną odłączyć te przewody. |
|
|
|
|
Maciek
Pomógł: 21 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1468 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-04-2013, 18:55
|
|
|
Karol_Volvo, jak otworzysz bagażnik, to za lewą lampą są trzy kostki, są to kostki od instalacji która idzie do klapy, zobacz tylko która za co odpowiada i odłącz. Jak wyciągniesz przekaźnik , to nie będą działały też przednie wycieraczki. |
_________________ Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa - moja
Stilo 1.9 JTD - mamy
Lancia Delta II HF Turbo - zabawka
Nouva Delta 1/6 mjet - taty
Fiat Tempra SW 1.8 LPG - moja
Fiat Tempra SW 2.0 4x4 - na części |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-04-2013, 19:39
|
|
|
Cytat: | *Czy jak przetnę do góry wszystkie kable i każdy pojedyńczy zaizoluję to nic się nie stanie? | Wytnij uszkodzony fragment połącz razem przewody zlutuj je, i najlepiej izoluj koszulkami termo kurczliwymi nie taśmą. Potem całą naprawioną wiązkę zawiń w taśmę (najlepiej w jodełkę czyli po skosie do przodu i po przeciwnym skosie do tyłu. W lancii jest ten sam patent ale dawano już taką osłonkę / oplot na kable żeby się nie przecierały, w tipo tego nie było
Karol_Volvo napisał/a: | *Gdzie jest bezpiecznik od wycieraczki z tyłu- bo warto go też wyciągnąć, | 2 rząd 5 albo 6 od dołu, na skrzynce pod bezpiecznikami są piktogramy nie pomylisz się. O tu masz fotkę.
Karol_Volvo napisał/a: | *Czy cykający przekaźnik będę musiał wymienić albo wyciągnąć- a jak go wyciągnę czy będą działały wycieraczki z przodu, czy odpowiada ten przekaźnik za obsługę wycieraczek z przodu i z tyłu? | Po co? Wyjmij bezpiecznik z rób z przewodami, nie ma potrzeby. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|