|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Prawa strona kerunków nie dział, awaryjne i lewa działa |
Autor |
Wiadomość |
jokerssxx
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-11-2008, 18:18 Prawa strona kerunków nie dział, awaryjne i lewa działa
|
|
|
Witam!
Podobne problemy się już przewijały na forum -ten myślę że jest inny.
Nie działa prawy kierunkowskaz (w ogóle -jak by nie był włączony).
Lewy działa normalnie i światła awaryjne działają normalnie.
Joystick przy kierownicy rozbierałem (przeczyszczałem) i zwierałem prawą stronę i nie działało -czyli przełącznik ok!
Rozebrałem przekaźnik i gdy włączę lewą stronę to blaszka przeskakuje a gdy prawą to się nie rusza (przekaźnik ma 2 zwoje na lewą i prawą stronę). Gdy ruszam śrubokrętem blaszkę w przekaźniku od prawego to wszystko działa.
-Wynika z tego że przekaźnik do wymiany?
-dlaczego jednak awaryjne działają? (czy rozdziela je wszystkie pierwszy zwój)
-ile kosztuje przekaźnik?
Co o tym myślicie -proszę o szybką odp. bo bym ew. jutro kupił części
(Problem dotyczy AR 145 1.9TD) |
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-12-2008, 17:30
|
|
|
miałem podobny problem awaryjne na przycisku działały, prawy też lecz jak włączyłem lewe to się włączały awaryjne
u mnie to wynikało z tego że w przycisku nad kierownicą miałem 5 tych blaszek(nie 6) jak wywaliłem tą piątą i poukładałem blaszki (żeby były równolegle poukładane) i teraz wsio działa;) |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
Mrogas
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 143 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-12-2008, 20:04 Re: Prawa strona kerunków nie dział, awaryjne i lewa działa
|
|
|
jokerssxx napisał/a: |
-ile kosztuje przekaźnik? |
Ja ostatnio chcialem taki kupic i powiedzieli mi 25zł. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|