|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zużyty rozrząd? |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-08-2006, 22:52 Zużyty rozrząd?
|
|
|
Kiedyś będąc u znajomego mechanika mówił mi, że rozrząd jak ma się ku końcowi (nie zwsze oczywiście) to go "słychać".
Czy ktoś rozszerzył by mi to słowo "słychać", konkretnie w jaki sposób słychać?
Mam takie lekko głuche wycie, gwizdanie w silniku od pewnego czasu i w zasadzie mam je gdzieś bo już się przestałem przejmować stukaniem i pukaniem w mojej Temprze ale jeśli to rozrząd to już inna bajka i trzeba go wymienić.
Na tym pasku zrobiłem około 50 tysięcy i nie wiem czy go nie wymienić bo wynieram się w dalszą podróż.
Jest tylko małe ale ...... znów jakieś 150-200zł, które wolałbym przeznaczyć na wakacje pójdzie bokiem |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
mariuszekpp
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-08-2006, 10:19
|
|
|
Cześć. Mam pytanie te 150-200zł to piszesz o wymianie całego rozrządu? Kupuje na dniach Tipo i tez bede musial wymienic rorzad, i nie wiem ile to kosztuje ??? |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 11-08-2006, 14:55
|
|
|
Tak, pasek ok. 30-40 + ewentualnie rolka ok. 50 + robocizna |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-08-2006, 15:20
|
|
|
Emf napisał/a: | + robocizna |
Z paskiem w 1.6 poradzisz sobie bez żadnego problemu.Trzeba zgrać ze sobą tylko dwa koła i tyle. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 11-08-2006, 15:27
|
|
|
ZielonyTBG napisał/a: | Z paskiem w 1.6 poradzisz sobie bez żadnego problemu.Trzeba zgrać ze sobą tylko dwa koła i tyle. |
Niestety nigdy tego nie robiłem, a pod blokiem to taka robota że ....
Wole nie ryzykować. |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-08-2006, 21:59
|
|
|
słusznie, ja u siebie wiele robiem, nawet z kanału, ale bez pewności to rozrząd lepiej komuś zostawić, ryzyko niech inny poniesie
a mi coś niecoś może wyło ale niekoniecznie wyło, takie hmm... nie wiem
jak był świeżo po wymianie ale źle naciągnięte paski (za słabo lub zbyt) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|