stacyjka |
Autor |
Wiadomość |
apacz76
Wiek: 48 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 144 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-04-2005, 16:49 stacyjka
|
|
|
witam wszystkich mialem maly problem ze stacyjka wsadzam kluczyk przekrecam jest zaplon i... klops rozrusznik nie kreci wiec co mysle sobie padl rozrusznik? poluzowaly sie kable ? NIE!!!
rozwalila sie (nie wiem jak to nazwac ) po drogiej stronie stacyjki jest taka puszka do ktorej dochodza dwie kostki elektryczne
od wkladki kluczyka wystaje taki bolec ktory porusza caly mechanizm tej(puszki)
tylko ze mechanizm jest plastikowy i sie wyrobil i nie dalo sie przekrecic tak zeby zaskoczyl wiec co jade do carserwisu i dowiaduje sie ze to kosztuje 270 zl odwrocilem sie i wyszedlem.
wiec zrobilem odpaleni rozrusznika na przycisk jest super normalnie jak w nowej megance
potem rzesle fotki
pozdrawiam
apacz76
\ |
_________________ Bo jeździc to trzeba umieć
Fiat tempra1.6 ie lpg |
|
|
|
|
Grześko
|
Wysłany: 29-04-2005, 21:38
|
|
|
Potrzeba jest matką wynalazku .
Pewnie konstruktorom nowych Renault też nawalały stacyjki . |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-04-2005, 22:08
|
|
|
apacz76 napisał/a: | wiec zrobilem odpaleni rozrusznika na przycisk jest super normalnie jak w nowej megance |
Brawo Apacz
Jestes przykladem tego ze Polak zawsze potrafi sobie poradzic w przeciwienstwie do innych "mniej rozwiniettych" nacji
|
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 07-06-2005, 17:21
|
|
|
witam. czytalem ten post i pomyslalem ze to fajna sprawa. i jak pomyslalem tak tez zrobilem. kupilem wlacznik chwilowy za 4 zlote i kawalek kabla i zrobilem. umiejscowilem go przy dzwigni hamulca recznego. jest super. a ze przycisk jest czerwony wiec suuuuppeerrr wyglada. jak zrobie fotke to wam pokaze. dzieki apacz za pomysl. brakowalo mi idei na jakis bajerek .
teraz jeszcze pozbede sie stacyjki i bedzie git. a mozliwosc uruchomienia samochodu uzaleznie od karty chipowej. tak jak mialem w tipku. jak zrobie to dam znac |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-06-2005, 08:56
|
|
|
TEMPRAWG napisał/a: |
teraz jeszcze pozbede sie stacyjki i bedzie git. a mozliwosc uruchomienia samochodu uzaleznie od karty chipowej. tak jak mialem w tipku. jak zrobie to dam znac |
koniecznie musisz sie tym przypucować na forum,sam jestem ciekw jak to wszystko bedzie dzialac,no i ta karta chipowa |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-06-2005, 21:54
|
|
|
TEMPRAWG napisał/a: | witam. czytalem ten post i pomyslalem ze to fajna sprawa. i jak pomyslalem tak tez zrobilem. kupilem wlacznik chwilowy za 4 zlote i kawalek kabla i zrobilem. umiejscowilem go przy dzwigni hamulca recznego. jest super. a ze przycisk jest czerwony wiec suuuuppeerrr wyglada. jak zrobie fotke to wam pokaze. dzieki apacz za pomysl. brakowalo mi idei na jakis bajerek .
A podzielisz się programem z karty. W jaki języku pisałeś program. Ja myślałem o Bascomie ale narazie brak mi czasu. |
|
|
|
|
bicart
|
Wysłany: 10-06-2005, 17:46
|
|
|
Witam .
To jak rozumuje zapłon bedzie właczany/wyłaczany karta chipową ? jezeli masz zamiar wywalic stacyjke:) bardzo interesujac to co planujesz:) daj znac jak to uruchomisz. pozdro |
_________________ Fiat Tipo 1.4ie SPI 94r 3d MANIA |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-06-2005, 12:30
|
|
|
to zamiast tak cudować ze 'szpanem' karty można samemu też wytrawić coś na laminacie, 'kartę' o niestandardowych wyprowadzeniach (jeszcze bardziej będzie myląca) a na tej płytce dorzucić choć trochę rezystorków/kondensatorków ale SMD (te malutkie), które nie tyle będą zwietrały obwód jak pseudo-karta ale wpływały nań odpowiednio by przekaźnik załączyć; karta taka na płytce wytrawiona nie musi być aż tak duża jak TPsowa i może mieć inny kształt...
w takiej sytuacji jest prostota jak ze zwykłym zwieraniem, ale jest to ciut bardziej ambitne; |
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 11-06-2005, 12:36
|
|
|
wiesz masz racje
i byc mozee to zmodyfikuje jak bede robil. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
misiak
Wiek: 44 Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 110 Skąd: Bory Tucholskie
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-06-2005, 01:15
|
|
|
jakby ktoś miał podobny problem jak apacz76 (1 post) i nie miałby luźnych 270 zeta to niech wali do mnie. Chyba że ktoś chce przerabiać autko "na karte".
A jak nie to mam na stanie taki "mechanizm plastikowy" w pełni sprawny...
Potrzebującemu odstąpię... |
_________________ Trzymajmy się w kupie...
...kupy nikt nie ruszy... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|