Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak iskry.
Autor Wiadomość
bob96 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-07-2005, 12:56   Brak iskry.

Gdzie szukać przyczyny braku iskry. Bezpieczniki w skrzynce sprawdzone, lecz dalej nie wiem co to za przyczyna. Auto odpaliło na chwile i zgasło, od tej pory nie da się uruchomić . Prosze o rady.
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 01-07-2005, 13:06   

Tu kolega tez ma problemy z iskrą troche napisalismy mozliwych powodow;
http://forum.tempra.org/v...p?p=18140#18140

Poza tym jesli nie masz na 4 swiecach iskry mogła sie zepsuc cewka zapłonowa,jesli instalacja jest sprawna ,masy,bezpieczniki a w szczegolnosci oddzielny zołty poza skrzynką!! to mogła pasc cewka zapłonowa.:(

unknown 

Wysłany: 01-07-2005, 13:06   

a sprawdzałeś przewody? nie tylko do świec ale ten główny co idzie z cewki do rozdzielacza - czy tam jeszcze iskra jest czy już nie?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

bob96 

Wysłany: 01-07-2005, 15:35   

Sytuacja opanowana :) okazało sie że nie było styku w centralce od alarmu :) Awarje miałem o 2.30 w nocy w czwartek i do Poznania zamiast Temperką ,musiałem jechać Reno Clio mojego dobrego kolegi. Dopiero dziś po powrocie miałem więcej czasu żeby rozeznać sprawe.Przy okazji znalazłem spalony bezpiecznik od podgżewania kolektora tak zwanego JEŻA.
Dzieki za dobre rady
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite

assistance

unknown 

Wysłany: 01-07-2005, 15:36   

[ ale numer, 2 posty jednocześnie... (14:06)... grafit, byłeś chyba pierwszy... choć u mnie twego postu nie było po odświeżeniu widać a teraz nagle mój 'spadł'... hehe, ciekawe jak to forum sobie sortuje jeśli mają idento czas... to tak z innej beczki...]

bob96 - ciesz się, ja jak się okazało miałem alarm naprawiany kiedyś przez 'fachowców' (zanim posiadłem autko z nim), pewnego wieczoru nie mogłem odjechać spod marketu kawałek za miastem, a jak ruszył to mi cały czas jeden kierunek świecił i inne cuda też się działy ](*,) alarmy potrafią unieszkodliwić nie tylko kradziejów :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

bob96 

Wysłany: 01-07-2005, 15:47   

Dokładnie masz racje, w tym przypadku alarm zapobiegł jazdy mojej Temperki do Poznania i dobrze że to sie tało pod domem a nie w drodze :)
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite

assistance

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 01-07-2005, 16:51   

Nie martw sie w poznaniu by było ok jak by sie zepsuł sholował bym cie do garazu i by sie działało na to mamy asistanca!!!! :partyman:
Fajnie ze to tylko alarm !! a nie cos powazniejszego8)

Unknown to były sekundy :P z tymi postami haha 8) 8)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 02-07-2005, 18:29   

unknown napisał/a:
[ ale numer, 2 posty jednocześnie... (14:06)... grafit, byłeś chyba pierwszy...

Jak klikniesz na opcje "ODPOWIEDZ" lub klikniesz w okienko szybkiej odp. to forum odbiera informacje ze jestes w stanie pisania postu. Widocznie Grafit musial kliknac ulamek sek. szybciej i on mial "lepszy czas" przez co forum uznalo ze jego odp. byla szybsza (pomimo tego jak dlugo pisal ta odp).

Odpowiedz do tematu