|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zbiorniczek spryskiwaczy |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 14:48 Zbiorniczek spryskiwaczy
|
|
|
Ostatnio próbowałem naprawiłem pompkę od spryskiwazy, tak żeby działała o tyle o ile, bo i tak szukam nowej. Po zamontowaniu spryskiwacze oczywiście działały, ale płyn kapie. Nie wiem, czy przy wyciągnaiu jej ze zbiorniczka zgubiłem jakąś uszczelkę? Kiedy naprawiłem tą pompkę to zalałem zbiornik płynem i ...5 litrów wykapało na parking |
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 16:20
|
|
|
Pod pompką jest oring z gumy, może być nieszczelny lub go zgubiłeś, ja zrobiłem tak- wysuszyłem pompkę i zbiorniczek, posmarowałem silikonem ,włożyłem i trzyma już rok, pamiętaj że wszystko musi być suchutkie bo silikon nie złapie. |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 21:16
|
|
|
Dzięki, ale pytałem tylko z ciekawości, bo jeszcze kilka dni to musi podziałć, ale nowa pompka razem ze zbiorniczkiem już zamówiona:) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|