|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wałek wyrównoważający |
Autor |
Wiadomość |
rocktonante82
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-07-2005, 18:57 wałek wyrównoważający
|
|
|
Witam wszystkich!
Zwracam się z uprzejmą prośbą do Was o pomoc. Wałek wyrównoważający w mojej Temprze się ''zepsuł'' i muszę kupić nowy. Nowy kosztuje prawie 1000 zł, wiec raczej kupię używany. Nie znacie może jakieś dobre sklepy z częsciami do Fiatów, najlepiej w woj. śląskim ? Interesuje mnie przede wszystkim numer telefonu.
Dziękuję z góry!
ROCK |
_________________ FIAT TEMPRA 2.0 |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-07-2005, 20:10
|
|
|
Cześć,
Z ciekawości - co mu się stało ? Pękł ? Zatarło się łożysko ślizgowe ?
W ostateczności możesz jeździć bez niego - koledze pasek napędzający te wałki się zewał i nic nie zauważył :-) Cud, że urwany pasek nie wkręcił się w pasek rozrządu (naprawdę ! - po prostu zerwany pasek sobie leżał w obudowie rozrządu)
Pozdrawiam,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 05-07-2005, 20:29
|
|
|
witaj, ja też z Bielska.... ostatnio za częściami nie jeździłem, ale....
sklep pierwszy fiata, o dziwo czasem dość tani - na komorowickiej w Bielsku, jadąc komorowicką od centrum mijasz małe rondo (z ul czerwoną bodajże), dalej prosto z anim komorowicką i jest sklep widoczny z dala.. jest przy fiat auto poland z tyłu fabryki...mają tam często dużo części czy na sprowadzenie, ja czasem kupowałem i np za wahacze, amorki itp mało dawałem dość a żyją i się mają dobrze póki co.....
inny sklepik - taka mała klitka ale można co nieco znaleźć - jak zaczyna się ul P.C.K., jadąc jakby np michałowicza w dół, przecinasz partyantów k.McDonald's i zaraz po przecięciu zaczyna się PCK to po lewej stronie obok monopolowego :-) jest sklepik z częściami fiata... do temperki nieraz coś dostałem tam też.....
w jasienicy jest sklep "Basia", choć tam np jak amorki kupiłem to musiałem po roku jeden spawać co mu uchwyt puścił :-) ale ponoć zazw. części mają OK... ogólnie w jasienicy na szrotach czy sklepach jak np Auto Max (choć ten droższy) części dużo jest, jaworze i jasienica - od cholery szrotów....
jest jeszcze jeden mały sklepik w pryw domu w garażu, choć raczej seicento, CNQ, ale kto wie... -> jadąć ul Wita Stwosza w dół, jak już przetniesz piastowską, to PRZED torami jeszcze skręcasz w prawo w jedną boczną, powinna być jakaś reklama, nie pam. nazwy ulicy... najw ludzi tam popytaj..
ale obstawiam , że w pierwszym sklepie tj. na komorowickiej dostaniesz najwięcej, przy tym niezbyt drogo i OK....
PZD.... |
|
|
rocktonante82
|
Wysłany: 06-07-2005, 13:17
|
|
|
Dziekuje chlopaki za wyczerpującą odpowiedz.
Mam pytanie: czy naprawdę mogę jeździć bez tego wałka ? Mój mechanik tak samo mi polecił, żeby go po prostu wyjąć, z tym, że silnik będzie bardzo wibrował.
Czy na pewno nic się nie stanie gorszego ?
Jeszcze raz dziekuję za odpowiedz
ROCK |
_________________ FIAT TEMPRA 2.0 |
|
|
|
|
Jadodada
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Sty 2005 Posty: 304 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 06-07-2005, 13:46
|
|
|
Sprawdź części używane pod adresem http://www.autozlom.pl/
Mają tam części z silnika 2,0 benzyna. |
_________________ Fiat Tempra 2.0 i.e. cat. wersja SX SS "TAXI" D rocznik maj 1991. |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-07-2005, 14:13
|
|
|
rocktonante82 napisał/a: | Dziekuje chlopaki za wyczerpującą odpowiedz.
Mam pytanie: czy naprawdę mogę jeździć bez tego wałka ? Mój mechanik tak samo mi polecił, żeby go po prostu wyjąć, z tym, że silnik będzie bardzo wibrował.
Czy na pewno nic się nie stanie gorszego ?
Jeszcze raz dziekuję za odpowiedz
ROCK |
Tak jak mówiłem - koledze te walki się nie kręciły a jeździł i nie zauważył różnicy. Silnik będzie wibrowal ale nie bardzo lecz bardziej (na tyle, że kolega nie zauważył) :-)
Te wałki po porstu czynią pracę silnika bardziej znośną dla otoczenia.
Ja bym poszukał innego wałka ale jak nie da rady to wałek zostaw ale nie zakładaj paska.
Pozdrawiam,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|