|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przełożenie klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 21-03-2005, 11:00 Przełożenie klimatyzacji
|
|
|
Wiem, że temat był już kiedyś na tapecie, ale mam troszkę inne pytanie. Czy jest możliwość przełożenia klimatyzacji z Tipo 1.6 do...Tipo 1.6? Zależy mi tylko na przekładce, bez żadnych modyfikacji. Myślę, że każde auto jest przygotowane pod klimatyzację, potrzeba jedynie przeprowadzić instalację. Jak to technicznie wygląda i czy ktoś już to robił?
Czy jest ktoś kto miałby taką kompletną klimatyzację, a jeśli tak to za ile? |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-03-2005, 19:28
|
|
|
Moim zdaniem jest to nie opłacalne!!! w wypadku zakupu samej klimy,no chyba że masz takie tipo za grosze na czesci z klimą.
To można robić mając wszystkie czesci.Najlepiej kupić drugie tipo np za ok 150-200 euro
z tym co potrzeba .Rozebrać go na kawałki i poza klimą zostaną ciekawe kąski z niego, co nie potrzebne opylić np z allegro.
Jak by całosc mieć czynną na innym tipo to widze pozytywnie latem miła jazda i ok 2 litry większe spalanie Coś za coś lux kosztuje |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 22-03-2005, 19:52
|
|
|
Jeśli jest ktoś w stanie załatwić za 200€ Tipo z klimą to chętnie kupię. Niestety takie modele są sprzedawane drożej, a dość trudno jest kupić prywatnie rozbite lub uszkodzone. Kiedyś gość miał 1.6 uszkodzone z klimą, ale za 600€. Wiem, że lapiej jest kupić w całości, ale niestety nie mam dojść żeby szukać takiego auta, a każdy kto sprowadzi żąda sobie wielkiej kasy, bo "dobre wyposażenie miał..."
Co do tych 2l więcej na spalaniu to nie wiem skąd masz takie informacje, bo każdym autem którym jeździłem i miało klimę to w mieście paliło ok 1l więcej niż na wyłączonej klimie. W trasie różnica jest minimalna. |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 22-03-2005, 21:36
|
|
|
Bo Grafit miał na myśli dwustrefową klimatyzację, hehe. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-03-2005, 21:07
|
|
|
Miałem Suite za 550 euro z klimą ,to bardzo tanio .Bo do twojego musisz mieć tylko z takiego -> 94r .Specjalne mocowanie przy silniku sprężarki.
Widziałem raz po gradzie i poobijany za 400euro .Najtańszy 1,6 jaki spotkałem,z klimą. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|