|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Trójka wylata... |
Autor |
Wiadomość |
edax
|
Wysłany: 29-08-2005, 23:06 Trójka wylata...
|
|
|
Co zrobić z wypadającą trójką, psikałem "Rost Loser"-em, potem HHS- em...nic. Może poduchę którą wymienić? Pod skrzynką czy cóś...? Tipo 1.6 i.e. Ratonku !!! ](*,) |
_________________ edax |
|
|
|
|
Piterro
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 181 Skąd: Scunthorpe - UK
Województwo: Other
|
Wysłany: 30-08-2005, 19:52
|
|
|
Moźesz spróbować wymienić poduszki pod skrzynią i przestawić trochę skrzynię w tosunku do silnika. U mnie wypadały wszystkie "górne" biegi, czyli 1,3,5. Po przestawieniu skrzyni, udało się uzyskać, że nie wypadała jedynka. Psikałem WD40 po wodzikach i zatartym sierżancie przez jakieś 2 misiące i samo puściło.
Biegi nadal nie wchodzą do końca, ale przynajmniej nie wypadają. |
_________________ In UK at this moment - workin'
Fiat Tipo 1.4 S 1995r., LPG - Forever |
|
|
|
|
Y@nek
Wiek: 59 Dołączył: 01 Gru 2004 Posty: 87 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 31-08-2005, 17:53
|
|
|
Ja stawiam na jedną z poduszek , wjedz na jakiś kanał wrzuć bieg i niech ci ktoś przepycha auto na biegu , sam zobaczysz która poducha jest do wymiany :-) |
_________________ Janek
Tempra SW 1,6 i.e. |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 31-08-2005, 20:01
|
|
|
Y@nek, Co racja to racja.
[ Dodano: 31-08-2005, 20:07 ]
Piterro, Chiba troszki odpuszcza...psikam uparcie, obawiam się jeno coby mie baba z domostwa nie relegowała bo kałuża z WD-eka już pod sypialnię podchodzi...
[ Dodano: 17-09-2005, 01:13 ]
Słuchajcie, puściło, już jest git, psikałem codzień, aż któregoś dnia patrzę, a tu wszystkie biegi wchodzą jak pół funta masła w cygańską dupkę...Psikałem różnymi środkami: WD40; Rost Loser; Rdzewowy odtsraniac; 5,56; Cx ileśtam; w końcu HHS-em i puściło... Zamykamy temat, niniejszym...A tak na marginesie, niech ktoś zwróci uwagę na fakt ile ludzi chciało pomóc w kwestji fachowej, a ile pieprzy bez sensu na tematy conajmniej śmieszne... ](*,) |
_________________ edax |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|