|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Obudowa fitra kabinowego |
Autor |
Wiadomość |
Wujek
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-04-2005, 20:24 Obudowa fitra kabinowego
|
|
|
Chciałbym zamontować filtr kabinowy ale nie wiem jak on wyglada czy to jest sama ramka ? |
_________________ ....Tempra 1.4 i.e...ma nowego właściciela |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-04-2005, 20:54
|
|
|
Kosztuje ok 50 zł i wkładasz pod plasik w podszybiu. Jest to tzw. filtr przeciwpyłkowy. Kształt prostokąta. |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 20-04-2005, 10:53
|
|
|
Tylko gdzie można go kupić, bo żaden sklep tego nie oferuje. Mam dość kurzu na szybie i w środku więc chciałbym sobie zamontowac filtr. Czy do tej obudowy pasują jakieś standardowe filtry? |
|
|
|
|
gringo105
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-04-2005, 11:08
|
|
|
Szukam tego chyba od roku i przyszło mi na myśl że można by coś takiego zrobić. Na podszybiu jest prostokątny otwór i dwie śruby po bokach, wystarczyłoby, zrobić ramkę która dociska filtr i jakąś osłonę od góry żeby zabezpieczyć przed ściekającą z szyby wodą. Taką osłonę już zrobiłem bo mi zaciekało przez dmuchawę(kawałek blachy wygięty w rynienkę i przykręcony na te śruby po bokach) Nie wiem tylko jak z tą ramką która dosiska filtr czy w uszczelce filtra jest jakiś wpust na jego osadzenie? |
_________________ -SREBRNA STRZAŁA-1,6S`95 LPG- sprzedana
VECTRA KOMBI 1,6 16V `97 LPG sprzedana
teraz VW Passat kombi 1.8 00 LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|