|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nawaliła uszczelka i płyn ucieka do kabiny |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-08-2007, 23:05 Nawaliła uszczelka i płyn ucieka do kabiny
|
|
|
Witam. Podczas jazdy chciałem sprawdzić, czy radiator w radiu nie przegrzewa się i poczułem, że mam mokrą rękę. Mokrą i klejącą po dojechaniu do domu podłożyłem biała kartkę i okazało się, że płyn jest zielony, czyli pada na płyn z chłodnicy. rozebrałem środkowy panel i dostałem się do miejsca, gdzie gumowy wąż jest nasadzony na plastikową rurkę, która wchodzi do nagrzewnicy. Zlokalizowałem, że płyn leci z połączenia tej plastikowej okrągłej końcówki i wejścia do nagrzewnicy. Uszczelka nie trzyma bo widzę, gdzie wyłazi, jest gumowa, a dokręcenie nic nie dało . Jak ta uszczelka się nazywa i czy w ogóle to dostanę? Jeżeli już dostanę, to jak ją założyć? wylać cały płyn z chłodnicy? Czy jakoś na mokro?
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-08-2007, 23:40
|
|
|
Jest to zwykły oring.Najlepiej go wyjmij i skocz do jakiegoś sklepu z częściami a na pewno go dostaniesz.A dokręcanie tylko pogarsza sprawę ponieważ zaworek jest plastikowy i podczas dokręcania wygina się jeszcze bardziej.A płynu nie trzeba spuszczać,tylko zakręć ogrzewanie i podłóż jakąś szmatę bo troszkę się wyleje. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:22
|
|
|
Dzięki Zielony Już po sprawie, ale w jednym nie miałeś racji. ZielonyTBG napisał/a: | skocz do jakiegoś sklepu z częściami a na pewno go dostaniesz | w żadnym nie mieli więc zrobiłem z kawałka rowerowej dętki. rozgrzałem silnik puściłem płyn i nic nie kapie nie przecieka, a ciepełko leci |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-08-2007, 22:44
|
|
|
Kurcze mrk69, ja podskoczyłem do sklepu o nazwie URSUS i od ręki go dostałem.Ale tak to bywa.Ważne że działa. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|