Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Troche głupie pytanko....
Autor Wiadomość
DonBanDitOo 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-08-2008, 20:59   Troche głupie pytanko....

Jak zdjąć tapicere z drzwi przednich w Tipo ?? głupie to troche ale kupiłem go zaledwie pare godzin temu i właściwie nic niewiem na jego temat a niechce nic uszkodzić ...

i tak z pod kreski ...
drzwi jakby sie blokują... jak je docisne i szarpne to dopiero sie otwierają .. jak to można wyregulować lub co z tym zrobić....

szyba przy podnoszeniu siedzi w miejscu a korbka przeskakuje co z tym można zrobić??
z góry dzięki za odpo ... i pomoc ;D

Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD

maro.marek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 23-08-2008, 21:06   

przy tapicerce na dole masz 3 wkrety do kieszeni, korbka do szyb ma zabezpieczenie,pod zaslepka uchwytu tez sa wkrety.pozostalo tylko zerwanie tapicerki z plastikowych kołków i to wszystko.
DonBanDitOo napisał/a:
drzwi jakby sie blokują... jak je docisne i szarpne to dopiero sie otwierają .. jak to można wyregulować lub co z tym zrobić

albo zamek sie zacina albo drzwi opadly,jezeli tak to mozesz obnizyc uchwyt na słupku lub złapac za tyl drwi u dolu i przegiac na sile na zawiasach drzwi tylem do gory.
DonBanDitOo napisał/a:
szyba przy podnoszeniu siedzi w miejscu a korbka przeskakuje co z tym można zrobić??
z góry dzięki za odpo ... i pomoc

prawdopodobnie zebatka jest wytarta i musisz wymienic podnosnik

DonBanDitOo 

Wysłany: 23-08-2008, 21:38   

THX :)

Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD

VSPR 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 12-10-2008, 11:36   

Wiam wszystkich użytkowników forum.

chciałbym zapytac jak zdjac klamke przyzdejmowaniu tapicerki z drzwi?

mam problemy z zamkiem i nie moge sie do niego dostac, tapicerka poodkrecana we wszystkich wymaganych miejscach, ale nie mam pomyslu jak zdjac klamke, ten czarny plastik bardzo mocno sie trzyma i nie chce wyjsc, nie chce ciagnac na sile bo pewnie urwe...

z gory dzieki za pomoc!!!

Młody 

Wysłany: 12-10-2008, 11:47   

VSPR napisał/a:
bo pewnie urwe...

pewnie tak :D
Nie ma na to jakiejś reguły. Musisz nim ruszać we wszystkich kierunkach i podważać śrubokrętem aż puści. Bardzo możliwe że pęknie ale może Ci się uda.

VSPR 
witamy nowego

Wysłany: 12-10-2008, 12:26   

no ladnie...

nie ma jak to wloska robota...

naprawde nie ma na to jakiegos sposobu? bo juz ruszalem we wszystkie strony i nic, odgina sie troche ale bardziej ma sie ku peknieciu niz ku odejsciu...

a wogole to nie wiem co jest z centralnym...?

sytuacja dosc dziwna ma miejsce otoz:

facet od ktorego kupilem Tipo powiedzial, ze jest centralny ale sie zacinal wiec go odlaczyl.
Odpuscilem sprawe, nie dochodzilem co jest z nim nie tak. Az tu nagle pewnego pieknego dnia alternator postanowil ze juz mu styknie i sie zepsul.. wkurzylem sie wtedy tak na niego ze juz mialem sprzedawac samochod... jednak finalnie zostalo mu wybaczone.. natomiast głąby w warsztacie jak juz owy alternator wyjeli, i samochod musieli wypchnac, raczyli zapomniec o zamknieciu drzwi przednich od kierowcy i co? przywalili w słupek, skutkiem czego zanim przyjechalem zdjeli drzwi i cos tam probowali jeszcze "naprawiac". Skonczylo sie tak ze wzialem kase na blacharza i z warsztatem sie pozegnalem juz na dobre, ale rzecz sie stala nietypowa, chlopaki cos poczarowali i podlacyli jakim sposobem centralny w przednich drzwiach (bezpiecznik pozostal nie umieszczony...) Wszystko spoko, ja zadowolony bo mam centre w drzwiach u siebie i dalej nie dochodze o co chodzi z reszta elementow podchodzacych pod juryzdykcje zamka cetralnego. Az do dzisiaj, czekam sobie rano na dziewczyne i mysle sobie, a co tam wloze rzynajmniej bezpiecznik i zobacze ocb z reszta swiata. Tak czulem ze cos rozpitole ale co tam wena to wena, trza dzialac. Wlozylem bezpiecznik i klikam z pilota a tu pieknie zamykaja sie wszystkie drzwi oproczy prawych tylnych i tak dwa razy ucieszylo to zjawisko moje oczy i koniec. Drzwi kierowcy pienie sie zamykaja a reszta jak wczesniej:stoi w miejscu spoczynku ine wzruszona... Co wiecej okazalo sie ze teraz to juz nawet z klucza nie moge zamknac drzwi od pasazera.. Cos tam chrobocze ale nic nie idzie... aaaa i jeszcze klapa od bagaznika: nie zamyka sie juz od pol roku wiec jak uslyszalem donosny dzwiek centralnego to sie ucieszylem , lecz nic barzdiej mylnego: i tak nie dziala.

heh... jesli ktos przeczytal to dzieki za wytrwalosc, troche za dlugo wiem, ale jakos uczuciowo zawsze podchodze kiedy mowie o tipciu...:)

Młody 

Wysłany: 12-10-2008, 13:16   

VSPR, z centralnymi w T/T tak to już jest. Ja dwa razy wymieniałem w drzwiach kierowcy i w końcu działa.
Gdybyś potrzebował któryś central (oprócz kierowcy) to pisz.

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 12-10-2008, 13:17   

oczywiscie ze jest regula! ta plastikowa ramka klamki trzyma sie na zatrzaskach ktore sa na gorze i dole ramki. Trzeba podwazac ja i ciagnac jednoczesnie do siebie, najlepiej od gory. Wtedy dol powinien juz sam puscic. Nastepnie ramke obrucic ku dolowi tak aby przelozyc ja przez klamke. Oczywiscie sama klamka moze zostac w drzwiach. Wiem ze na poczatku jest trudno w obawie o polamanie plastikow, ale okazuje sie ze jak sie troche pokombinuje to schodzi jak maselko... :)
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

VSPR 
witamy nowego

Wysłany: 12-10-2008, 19:20   

hej

dzieki za porady, bardzo byly pomocne

jestem wlasnie juz po akcji naprawczej, zamek chodzi ladnie lecz central teraz to juz nawet w tych drzwiach nie zaszmera...

jezu ale sie nameczylem...

ciezko sie ten zamek wyjmuje i wklada, najgorzej jest zalozyc linke od wewnetrznej klamki..

ale dzieki jeszcze raz za pomoc

w najblizszym czasie bede musial sie zastanowic nad reanimacja centralnego

Odpowiedz do tematu