|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Troche głupie pytanko.... |
Autor |
Wiadomość |
DonBanDitOo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 20:59 Troche głupie pytanko....
|
|
|
Jak zdjąć tapicere z drzwi przednich w Tipo ?? głupie to troche ale kupiłem go zaledwie pare godzin temu i właściwie nic niewiem na jego temat a niechce nic uszkodzić ...
i tak z pod kreski ...
drzwi jakby sie blokują... jak je docisne i szarpne to dopiero sie otwierają .. jak to można wyregulować lub co z tym zrobić....
szyba przy podnoszeniu siedzi w miejscu a korbka przeskakuje co z tym można zrobić??
z góry dzięki za odpo ... i pomoc |
_________________ Tipo Niezdało Egzaminu.... <<SprzedamNa Taile
Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD |
|
|
|
|
maro.marek
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 21:06
|
|
|
przy tapicerce na dole masz 3 wkrety do kieszeni, korbka do szyb ma zabezpieczenie,pod zaslepka uchwytu tez sa wkrety.pozostalo tylko zerwanie tapicerki z plastikowych kołków i to wszystko. DonBanDitOo napisał/a: | drzwi jakby sie blokują... jak je docisne i szarpne to dopiero sie otwierają .. jak to można wyregulować lub co z tym zrobić |
albo zamek sie zacina albo drzwi opadly,jezeli tak to mozesz obnizyc uchwyt na słupku lub złapac za tyl drwi u dolu i przegiac na sile na zawiasach drzwi tylem do gory. DonBanDitOo napisał/a: | szyba przy podnoszeniu siedzi w miejscu a korbka przeskakuje co z tym można zrobić??
z góry dzięki za odpo ... i pomoc |
prawdopodobnie zebatka jest wytarta i musisz wymienic podnosnik |
_________________ maro.marek |
|
|
|
|
DonBanDitOo
|
Wysłany: 23-08-2008, 21:38
|
|
|
THX |
_________________ Tipo Niezdało Egzaminu.... <<SprzedamNa Taile
Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD |
|
|
|
|
VSPR
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-10-2008, 11:36
|
|
|
Wiam wszystkich użytkowników forum.
chciałbym zapytac jak zdjac klamke przyzdejmowaniu tapicerki z drzwi?
mam problemy z zamkiem i nie moge sie do niego dostac, tapicerka poodkrecana we wszystkich wymaganych miejscach, ale nie mam pomyslu jak zdjac klamke, ten czarny plastik bardzo mocno sie trzyma i nie chce wyjsc, nie chce ciagnac na sile bo pewnie urwe...
z gory dzieki za pomoc!!! |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 12-10-2008, 11:47
|
|
|
VSPR napisał/a: | bo pewnie urwe... |
pewnie tak
Nie ma na to jakiejś reguły. Musisz nim ruszać we wszystkich kierunkach i podważać śrubokrętem aż puści. Bardzo możliwe że pęknie ale może Ci się uda. |
|
|
|
|
VSPR
witamy nowego
|
Wysłany: 12-10-2008, 12:26
|
|
|
no ladnie...
nie ma jak to wloska robota...
naprawde nie ma na to jakiegos sposobu? bo juz ruszalem we wszystkie strony i nic, odgina sie troche ale bardziej ma sie ku peknieciu niz ku odejsciu...
a wogole to nie wiem co jest z centralnym...?
sytuacja dosc dziwna ma miejsce otoz:
facet od ktorego kupilem Tipo powiedzial, ze jest centralny ale sie zacinal wiec go odlaczyl.
Odpuscilem sprawe, nie dochodzilem co jest z nim nie tak. Az tu nagle pewnego pieknego dnia alternator postanowil ze juz mu styknie i sie zepsul.. wkurzylem sie wtedy tak na niego ze juz mialem sprzedawac samochod... jednak finalnie zostalo mu wybaczone.. natomiast głąby w warsztacie jak juz owy alternator wyjeli, i samochod musieli wypchnac, raczyli zapomniec o zamknieciu drzwi przednich od kierowcy i co? przywalili w słupek, skutkiem czego zanim przyjechalem zdjeli drzwi i cos tam probowali jeszcze "naprawiac". Skonczylo sie tak ze wzialem kase na blacharza i z warsztatem sie pozegnalem juz na dobre, ale rzecz sie stala nietypowa, chlopaki cos poczarowali i podlacyli jakim sposobem centralny w przednich drzwiach (bezpiecznik pozostal nie umieszczony...) Wszystko spoko, ja zadowolony bo mam centre w drzwiach u siebie i dalej nie dochodze o co chodzi z reszta elementow podchodzacych pod juryzdykcje zamka cetralnego. Az do dzisiaj, czekam sobie rano na dziewczyne i mysle sobie, a co tam wloze rzynajmniej bezpiecznik i zobacze ocb z reszta swiata. Tak czulem ze cos rozpitole ale co tam wena to wena, trza dzialac. Wlozylem bezpiecznik i klikam z pilota a tu pieknie zamykaja sie wszystkie drzwi oproczy prawych tylnych i tak dwa razy ucieszylo to zjawisko moje oczy i koniec. Drzwi kierowcy pienie sie zamykaja a reszta jak wczesniej:stoi w miejscu spoczynku ine wzruszona... Co wiecej okazalo sie ze teraz to juz nawet z klucza nie moge zamknac drzwi od pasazera.. Cos tam chrobocze ale nic nie idzie... aaaa i jeszcze klapa od bagaznika: nie zamyka sie juz od pol roku wiec jak uslyszalem donosny dzwiek centralnego to sie ucieszylem , lecz nic barzdiej mylnego: i tak nie dziala.
heh... jesli ktos przeczytal to dzieki za wytrwalosc, troche za dlugo wiem, ale jakos uczuciowo zawsze podchodze kiedy mowie o tipciu...:) |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 12-10-2008, 13:16
|
|
|
VSPR, z centralnymi w T/T tak to już jest. Ja dwa razy wymieniałem w drzwiach kierowcy i w końcu działa.
Gdybyś potrzebował któryś central (oprócz kierowcy) to pisz. |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-10-2008, 13:17
|
|
|
oczywiscie ze jest regula! ta plastikowa ramka klamki trzyma sie na zatrzaskach ktore sa na gorze i dole ramki. Trzeba podwazac ja i ciagnac jednoczesnie do siebie, najlepiej od gory. Wtedy dol powinien juz sam puscic. Nastepnie ramke obrucic ku dolowi tak aby przelozyc ja przez klamke. Oczywiscie sama klamka moze zostac w drzwiach. Wiem ze na poczatku jest trudno w obawie o polamanie plastikow, ale okazuje sie ze jak sie troche pokombinuje to schodzi jak maselko... |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
VSPR
witamy nowego
|
Wysłany: 12-10-2008, 19:20
|
|
|
hej
dzieki za porady, bardzo byly pomocne
jestem wlasnie juz po akcji naprawczej, zamek chodzi ladnie lecz central teraz to juz nawet w tych drzwiach nie zaszmera...
jezu ale sie nameczylem...
ciezko sie ten zamek wyjmuje i wklada, najgorzej jest zalozyc linke od wewnetrznej klamki..
ale dzieki jeszcze raz za pomoc
w najblizszym czasie bede musial sie zastanowic nad reanimacja centralnego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|