|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wyczieraczki tył i przód |
Autor |
Wiadomość |
putek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-12-2013, 19:44 wyczieraczki tył i przód
|
|
|
Witam!
Mam problem bo niechce kupic byle czego co sie rozwali odrazu. Co byscie poradzili najlepiej jakies linki jesli chodzi o przednie wyczieraczki plus ramiona bo mam orginalne a do nich to juz sie nie kupi wycieraczek
A po drugie mam połamany dzyndzel od silniczka który kręcie wycieraczką z tyłu. Co i jak kupic. Silniczek (jaki) i jakie ramie i wycieraczke do niego. Zbliza sie zima i by sie przyda. I jaki to ma system montarzowy. Jak przód to jedna sróba i posprawie a tył to nie mam pojecia bo połamane. |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 02-12-2013, 13:34
|
|
|
Jak masz oryginalny mechanizm przodu to dobierzesz ramiona na szrocie. Ja założyłem od audi chyba 80 i działały :-) z tyłem też nie ma problemu jak nie na złomie to na aledrogo silniczek tył był magneti marelli a ramię od uno tylko spryskiwacz ma być dobry od tipo |
|
|
|
|
putek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-12-2013, 15:46
|
|
|
tam z tyłu niema nic dobrego spryskiwaczem sie nie martwie bo go niema cos porwane rurki pociete masakra. pałka od silniczka jest równo z szyba i złamana zresztą |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-12-2013, 13:35
|
|
|
Mam silniczek na tył w bdb stanie jak coś |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
czobik
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-01-2014, 01:07 Re: wyczieraczki tył i przód
|
|
|
putek napisał/a: | Witam!
Mam problem bo niechce kupic byle czego co sie rozwali odrazu. Co byscie poradzili najlepiej jakies linki jesli chodzi o przednie wyczieraczki plus ramiona bo mam orginalne a do nich to juz sie nie kupi wycieraczek |
Może już kolega sobie zakupił, ale kiedyś miałem ten sam problem i jedyne co znalazłem na forum to coś o Lanosie było, ale że ja nie lubię takiego kombinatorstwa znalazłem najprostsze rozwiązanie- w lokalnym sklepie zamówiłem ramiona dedykowane do Tempry, wyprodukowane przez polskiego producenta MOT-GUM (robią też pióra wycieraczek).
Koszt kilkadziesiąt złotych (bodajże 60zł) i śmigają już trzeci rok, a pióra można sobie zakładać uniwersalne co kto lubi |
_________________ Tempra SW 1.8ie |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 04-01-2014, 10:15
|
|
|
POtwierdzam że od Lanosa podchodzi I to nie kombinatorstwo żadne, tylko idziesz na szrot i przekładasz. Robiłem taki patent i lux pasuje
Najlepiej podjedź autem pod szrot i niech CI zdemontują lub sam to zrób i przymierz, ma pasować |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-01-2014, 12:50
|
|
|
Również potwierdzam wersje z lanosem to samo u mnie. Z dobrze dobranymi ramionami pokrycie było takie samo albo i większe o kilka mm. Nowe ramiona kosztują kilka dziesiąta złociszy.
Tu jeszcze nie było dobrze ustawione prawa trochę za nisko zaś na lewej dałem trochę dłuższą wycieraczkę
|
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|