|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tylna kanapa Tempra - sedan i SW |
Autor |
Wiadomość |
rodzynek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 130 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-03-2006, 23:38 Tylna kanapa Tempra - sedan i SW
|
|
|
Mam do Was pytanie i prośbę jednocześnie. Temperka mojego ojca to SW i ma niedzieloną tylną kanapę. Szkoda. Czy kanapa z sedana spasuje do SW czy nie ma mowy, jeżeli ktoś wie albo ma możliwości sprawdzić to proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 12-03-2006, 01:20 ]
Hmmm, szkoda, że nikt nie potrafi mi pomóc. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zatrzymać na drodze jakiegoś sedana i porównać oparcia tylnej kanapy... |
_________________ rodzynek
Fiat Tempra SW 1,9 tds '92 w rodzinie - na sprzedaż |
|
|
|
|
BENIAMIN
witamy nowego
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-11-2007, 18:02
|
|
|
Z SW do sedana pasuje bo sam zmienialem podejzewam ze na odwrot niema problemu tam dochodza tylko 2 uchwyty wiecej tu przy dzieleniu musisz tylko sprawdzic czy masz miejsce aby je przykrecic |
|
|
|
|
przemekw
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-09-2010, 13:33
|
|
|
Mam taką kanapę w Temprze:
http://moto.allegro.pl/fi...1203830177.html
Czy mogę ją wywalić całą i wstawić taką:
http://moto.allegro.pl/fo...1219687180.html
Wiem, że będę musiał dorobić te 2 dziury przy dzieleniu na środku, ale czy reszta pasuje? Czy rozstawy mocowań na dole są takie same? Jak jest z mocowaniem oparcia? U mnie trzeba zdjąć dół i wtedy można odkręcić oparcie, a od góry wchodzi to na takie 2 wygięte uchwyty. Czy to oparcie dzielone będzie pasować w miejsce poprzedniego, czy trzeba robić jakieś modyfikacje? |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 23-09-2010, 18:20
|
|
|
Kanapa dzielona ma 3 mocowania z zawiasami na dole - otwory montażowe na śruby masz niemal na 100%
Jeśli chodzi o oparcie to również jest inaczej mocowane:
- od dołu po jednej śrubie w nadkolu
- od dołu na łączeniu przykręcany uchwyt
- od góry zaczepy - po 1 na stronę, blokują oparcie w pionie(te akurat nie są konieczne, jakiś czas jeździłem po podmianie bez tego i nie było problemu)
Z doświadczenia wiem że najlepiej samemu wymontować dzieloną kanapę i wykręcić wtedy mocowania, bo praktycznie nikt ich nie zostawia |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|