Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamek- dziwny dźwięk
Autor Wiadomość
Dolfen 
witamy nowego

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 24-07-2012, 20:03   Zamek- dziwny dźwięk

Witam!
Mam następujący problem, od jakiegoś czasu przy zamykaniu drzwi centralnym zamkiem przy drzwiach pasażera za kierowcą słychać taki dość głośny dzwięk "brrryyyyy" co trwa tak z 2 sec i po czym drzwi się zamykają. Przy otwieraniu nie ma problemu. Dziś rozebrałem całe drzwi i o dziwo gdy lekko odegnę blachę która przytrzymuje te prowadniki i korbę od otwierania okna ( kto kiedyś rozbierał drzwi wie o co chodzi) dźwięk znika i drzwi zamykają się normalnie. Sprawdzałem chyba wszystko, przewody, te cięgna i nic nie jest przetarte ani nic niczego nie blokuje. Moim zdaniem wygląda to na jakieś zwarcie czy jakby masy nie miało no ale o dziwo jak się lekko opuści tą blachę wszystko działa bez zastrzeżeń. Jeśli miał ktoś podobny problem lub też wie o co może chodzić czekam na jakiekolwiek pomysły.

Pozdrawiam

m.m1981 

Wysłany: 24-07-2012, 20:55   

jak sie domyslam to centralny jest fadryczny?mnie to wyglada na wyrobiona trybiki w zamku
JEST LANCIA DELTA :) )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200
     assistance

Dolfen 
witamy nowego

Wysłany: 24-07-2012, 21:47   

tak, centralny jest fabryczny. Jakby trybiki były wyrobione to cały czas by mi się tak trzaskało ale jak obniżę ten cały panel to wszystko pieknie chodzi

VEndriuV 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-07-2012, 10:48   

Dolfen, u mnie w Espero czasem podobny dzwięk przy centralnym. Tu nie tyle chodzi o jakies luzy czy coś, lecz już nie do końca dobrze działający siłownik, który nie otwiera się od razu do końca tylko jakby zaskakuję kilka razy, lecz nie do końca, i dopiero jak mówisz po 2 s załapuje i "się otwiera".
Przy zamykaniu u mnie to nie występuje, ale jak mówie przy otwieraniu i wtedy to wina siłownika.
     Moneta

shagger78 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-07-2012, 11:46   

VEndriuV napisał/a:
Dolfen, u mnie w Espero czasem podobny dzwięk przy centralnym. Tu nie tyle chodzi o jakies luzy czy coś, lecz już nie do końca dobrze działający siłownik, który nie otwiera się od razu do końca tylko jakby zaskakuję kilka razy, lecz nie do końca, i dopiero jak mówisz po 2 s załapuje i "się otwiera".
Przy zamykaniu u mnie to nie występuje, ale jak mówie przy otwieraniu i wtedy to wina siłownika.

Dokladnie tak jak piszesz Kolego.Przepuszczaja trybiki w silowniku.Mialem tak w tipo w drzwwiach kierowcy wiec pomoze tylko wymiana zamka-silownik jest zintegrowany z zamkiem :)
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
     assistance   Moneta

Dolfen 
witamy nowego

Wysłany: 26-07-2012, 15:11   

Dzięki Wielki Panowie! :)
Dziś tak jak napisaliście wymieniłem zamek i wszystko gra, także na to wychodzi że to była przyczyna.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu