|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zamek- dziwny dźwięk |
Autor |
Wiadomość |
Dolfen
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-07-2012, 20:03 Zamek- dziwny dźwięk
|
|
|
Witam!
Mam następujący problem, od jakiegoś czasu przy zamykaniu drzwi centralnym zamkiem przy drzwiach pasażera za kierowcą słychać taki dość głośny dzwięk "brrryyyyy" co trwa tak z 2 sec i po czym drzwi się zamykają. Przy otwieraniu nie ma problemu. Dziś rozebrałem całe drzwi i o dziwo gdy lekko odegnę blachę która przytrzymuje te prowadniki i korbę od otwierania okna ( kto kiedyś rozbierał drzwi wie o co chodzi) dźwięk znika i drzwi zamykają się normalnie. Sprawdzałem chyba wszystko, przewody, te cięgna i nic nie jest przetarte ani nic niczego nie blokuje. Moim zdaniem wygląda to na jakieś zwarcie czy jakby masy nie miało no ale o dziwo jak się lekko opuści tą blachę wszystko działa bez zastrzeżeń. Jeśli miał ktoś podobny problem lub też wie o co może chodzić czekam na jakiekolwiek pomysły.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
m.m1981
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
|
Wysłany: 24-07-2012, 20:55
|
|
|
jak sie domyslam to centralny jest fadryczny?mnie to wyglada na wyrobiona trybiki w zamku |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
|
Dolfen
witamy nowego
|
Wysłany: 24-07-2012, 21:47
|
|
|
tak, centralny jest fabryczny. Jakby trybiki były wyrobione to cały czas by mi się tak trzaskało ale jak obniżę ten cały panel to wszystko pieknie chodzi |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-07-2012, 10:48
|
|
|
Dolfen, u mnie w Espero czasem podobny dzwięk przy centralnym. Tu nie tyle chodzi o jakies luzy czy coś, lecz już nie do końca dobrze działający siłownik, który nie otwiera się od razu do końca tylko jakby zaskakuję kilka razy, lecz nie do końca, i dopiero jak mówisz po 2 s załapuje i "się otwiera".
Przy zamykaniu u mnie to nie występuje, ale jak mówie przy otwieraniu i wtedy to wina siłownika. |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-07-2012, 11:46
|
|
|
VEndriuV napisał/a: | Dolfen, u mnie w Espero czasem podobny dzwięk przy centralnym. Tu nie tyle chodzi o jakies luzy czy coś, lecz już nie do końca dobrze działający siłownik, który nie otwiera się od razu do końca tylko jakby zaskakuję kilka razy, lecz nie do końca, i dopiero jak mówisz po 2 s załapuje i "się otwiera".
Przy zamykaniu u mnie to nie występuje, ale jak mówie przy otwieraniu i wtedy to wina siłownika. |
Dokladnie tak jak piszesz Kolego.Przepuszczaja trybiki w silowniku.Mialem tak w tipo w drzwwiach kierowcy wiec pomoze tylko wymiana zamka-silownik jest zintegrowany z zamkiem |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
Dolfen
witamy nowego
|
Wysłany: 26-07-2012, 15:11
|
|
|
Dzięki Wielki Panowie!
Dziś tak jak napisaliście wymieniłem zamek i wszystko gra, także na to wychodzi że to była przyczyna.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|