|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silnik chodzi jak sieczkarnia (dziwne odgłosy) |
Autor |
Wiadomość |
nwd
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 09-07-2007, 20:12 Silnik chodzi jak sieczkarnia (dziwne odgłosy)
|
|
|
Więc jak w temacie. Rozważam, że w kolektorze wydechowym jest nieszczelność lub gdzieś indziej (już uszczelkę pod gaźnikiem uszczelniłem profilaktycznie) ale nadal słychać te tyrkotanie spod silnika. Nie mam jak sprawdzić tego wszystkiego. Dodam, że łożysko mi siada chyba, ale niedawno było wszystko robione (cały komplet sprzęgła). Koledzy jak wiecie co to czekam na rady. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-07-2007, 20:34
|
|
|
Sprawdź:
- poduszki zawieszenia silnika i skrzyni biegów
Każdy z tych elementów może być przyczyną tyrkotania, napisz jeszcze czy jest to ciagle czy np jak ruszasz albo silnik gasisz czy coś takeigo. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2007, 21:45
|
|
|
poduszki - tak, to raz; a jak tyrka z okolic spod auta, z wydechu to częsot dziwne odgłosy powoduje pierścień uszczelniający będący łącznikiem wydechu, taki jak z siatki drucianej, między środkowym tłumikiem a kolektorem w gaźnikowcach na przykład; pierścień kilka zeta a różnica w odgłosach duuża; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|