|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
lenistwo i brawura |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 14-08-2006, 07:34 lenistwo i brawura
|
|
|
nawet nie mam sil zeby to komentowac,ale jak widze tych debili z kombajnow to mnie sie noze otwieraja
zdjecia |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-08-2006, 17:23
|
|
|
yhm |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-08-2006, 18:39
|
|
|
Kombaj nie powinien jechac z hederem, ale kombajn nie jezdzi 100km/h. Bynajmniej dosyć wolno się porusza. A Ci z Golfa widać, że jechali szybko. U mnie pare lat temu, może z 5 był podobny wypadek. Z tym tylko, że tam uderzył Polonez. Nożyce od cięcia zatrzymaly się na tylniej kanapie. Jakimś cudem pamietam, że przeżyli wszyscy, a akurat to bylo blisko mnie to pojechałem tam, reanimacja zakrwawionego człowieka do dzisiaj mi została w pamięci.
Tym się nię udało... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-08-2006, 21:42
|
|
|
Cytat: | dwóch 21-latków i 18- latek. Ranny 22-latek |
I przez takich, ku*wa mać, mam zwyżkę w ubezpieczalni. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-08-2006, 21:45
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Cytat: | dwóch 21-latków i 18- latek. Ranny 22-latek |
Właśnie i ja też |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-08-2006, 20:52
|
|
|
czytałem właśnie o tym w Dzienniku tym nowym... jedzie naj... rolnik taką kupą metalu to ma wszystko w D... a z drugiej strony golfiarze nap... szpachlą na kołach ile jeszcze może jechać no i więcej nie potrzeba |
|
|
irekub
Wiek: 54 Dołączył: 04 Sty 2006 Posty: 239 Skąd: Brzeźnica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-08-2006, 08:50
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Cytat: | dwóch 21-latków i 18- latek. Ranny 22-latek |
W przyszłym roku dzięki p.Relidze możesz zapłacić jeszcze więcej(ok.30%) |
_________________ Irek
Tempra1 1,6+LPG 95r 287000km
Tempra2 1,6+LPG 95r 149000km
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty
http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-08-2006, 19:12 Re: lenistwo i brawura
|
|
|
alan napisał/a: | nawet nie mam sil zeby to komentowac,ale jak widze tych debili z kombajnow to mnie sie noze otwieraja |
a ja jak widze tych debili z golfów to uważam,że ojciec ich powinien wprowadzić aborcje |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-08-2006, 22:54
|
|
|
Ja niestety muszę się z kolegami niezgodzić...Jeździć trzeba z prędkością bezpieczną... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-08-2006, 17:48
|
|
|
Witam !
Tak samo mozna by napisac caly referat o SCIANIU zakretow..
Osttanio jechalem w 4 osoby droga polczyn zdroj - czaplinek ( ale i tak kocham ten odcinek !) znam ja bardzo dobrze mocno sie spieszylismy ( jak na astre 1.4 8V z gazem kombi )( na zakrecie mialem z 135 km/h ) kierowca pksu scinal zakret uratowaly mnie dobre amortyzatory i umiejetnosci inaczej bym mial tego kretyna w kabinie ( zaznaczam ze trzymalem sie swojego pasa ). Scinanie zakretow to jakas mania w naszym kraju.
Hit tygodnia:
Noc czaplinek - walcz traktor zero oswietlenia...warto miec switala drogowe i dobre oczy bardzo smutne jednym slowem
[ Dodano: 19-08-2006, 17:49 ]
Jechac trzeba sotosownie do umiejetnosci i warunkow panujacych na drodze poprostu... |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-08-2006, 14:02
|
|
|
dokładnie . nocą trzeba miec oczy i uszy otwarte ^^. szczegulnie w mniejszych miejscowościach lub wsiach. u mnie np jakby ktos z was przejechał sobie 90km/h po wirarzach (mozna i szybciej i da sie bez wypadku) to pewnie nacioł by się na tych wszystkich młotków którzy maja motto zyciowe " ja tu mieszkam od urodzenia i mi wszystko wolno" i cisną sobie prawą stroną ulicy gdzie niema świateł i wyjeżdżasz zza zakrętu i nagle muysisz spieprzac na lewo bo gów***rza potrącisz albo jakiegoś pojaczka i to jest normalne u mnie.
albo jak z turne po rodzinie ze starym zrobiłem około 1600km po polsce . cały czas pięknie fajnie bez problemowo a wracamy do siebie i co ?? jakis pijaczyna z prawego pasa niesie sobie rowerek na lewy pas i to tuż za zakrętem. uratowało nas kiepskie ogumienie przed potrąceniem kolesia i trafieniem w drzewo . w efekcie strat mielismy na 490zł (dzięki uprzejmo ści warsztatu skoda w rumii maska błotnik i zderzak puścili tanio + dwie oponki przednie które wybuchłoy od nagłego hamowania ) i pierwszy raz w zyciu widziałem mojego starego jak chciał normalnie zatłuc człowieka.
a ze zdjęci tego wypadku z kombajnem to widac ze tylko brawura brawura i jeszcze raz BRAWURA KIEROWCY z golfa . |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-08-2006, 19:53
|
|
|
marcinwodnik napisał/a: | ..Osttanio jechalem w 4 osoby droga polczyn zdroj - czaplinek ( ale i tak kocham ten odcinek !) znam ja bardzo dobrze mocno sie spieszylismy ( jak na astre 1.4 8V z gazem kombi )( na zakrecie mialem z 135 km/h ) kierowca pksu scinal zakret uratowaly mnie dobre amortyzatory i umiejetnosci inaczej bym mial tego kretyna w kabinie ( zaznaczam ze trzymalem sie swojego pasa ). Scinanie zakretow to jakas mania w naszym kraju. |
a gdybys jechał przepisowo
to pks spokojnie by sobie pojechał a ty byś się nie stresował
135 na zakręcie to powód do dumy???
raczej świadectwo braku rozsądku
nie przewidziałeś takiej sytuacji
a może pks miał na poboczu rowerzystę którego musiał ominąć
a ty przy prędkości 135
nie dałbyś mu żadnych szans....
bo pewnie jak zaczynał wchodzić w zakręt to cebie jeszcze nie miał na horyzoncie
moley napisał/a: |
a ze zdjęci tego wypadku z kombajnem to widac ze tylko brawura brawura i jeszcze raz BRAWURA KIEROWCY z golfa . |
ee co widać?
nie widać jak przebiegała droga na której wydarzył się wypadek
może był zakręt?
na zdjęciu widać że kombajn poruszał się środkiem drogi (koła)
przy przepisowych 50 km/h
gdy kombajn leci powiedzmy 20kmh
to masz w sumie 70
przy masie kombajnu to jakby wjechali w mur
który napewno się w miejscu nie zatrzymał (bezwładność robi swoje)
nic nie usprawiedliwia kierowcy kombajnu
.......
Szkoda mi tych którzy zginęli w tym wypadku i ich rodzin
i nie ważne czy w golfie czy w innym aucie
śmierć to śmierć.......
[`] |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 20-08-2006, 20:23
|
|
|
To fakt, ze kombanista mial zapiety heder, którego nie powininem miec. Powinien ciagnac za sobą na przyczepce. To prawda, ale przy 50km/h wychamujesz przy awaryjnym hamowaniu dosyć szybko. A "Golfiarze" napewno nie jechali tyle, moze nawet 2x wieciej i oto skutki. Zadna strona nie jest usprawiedliwiona, jednakze moim zdaniem strona "Golfiarzy" zawiniała w dużo większym stopniu. |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-08-2006, 20:27
|
|
|
miszko napisał/a: | To fakt, ze kombanista mial zapiety heder, którego nie powininem miec. Powinien ciagnac za sobą na przyczepce. To prawda, ale przy 50km/h wychamujesz przy awaryjnym hamowaniu dosyć szybko. A "Golfiarze" napewno nie jechali tyle, moze nawet 2x wieciej i oto skutki. Zadna strona nie jest usprawiedliwiona, jednakze moim zdaniem strona "Golfiarzy" zawiniała w dużo większym stopniu. |
szybko to znaczy ile metrów potrzebujesz z 50 nagodzinę żeby się zatrzymać?
10?
15?
w miejscu raczej nie staniesz zwłaszcza z kilkoma osobami w aucie
gdyby nie header
pod który wjechali
nie byłoby może masakry |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 20-08-2006, 20:35
|
|
|
Co innego jechać 100km/h i się ratować a co innego 50km/h i próbować uciekać. Przy 100km/h skrecisz monco i praktycznie wpadniesz w poslizg. A przy 50km/h dasz rade ucieć na pobocze. 10-15m i moze by sie uratowali nawet jak by heder mial zapiety. Napewno by sie tak nie wbil. Po drugie nawet jak by bez hedera byl, to z przodu kombajn ma "otwor" do pobierania zborza. Wystarczy ze tam by sie wbili.
Z 100km/h droga hamownia wynosi 40-50m, z 50km/h dajmy na to 15m. 2-3 razy mniej!!
Moim zdaniem winni są głownie Ci z Golfa. Prędkość i jeszcze raz prędkość !
|
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
|
Wysłany: 22-08-2006, 23:51
|
|
|
tak miszko ale gdyby sie wbili zatrzymala by ich jakas strefa zgniotu a nie slupki i dach |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
|
Wysłany: 23-08-2006, 21:47
|
|
|
Wypadek jakich wiele w tych rejonach, często bywam w okolicach brzegu i już mnie tam nic nie zdziwi. Ostatnio środkiem wioski pod brzegiem szedł sobie młokos (praktycznie po linii ciągłej) i nic sobie nie robił z samochodów zaznacze, że była to godzina 23 a w tej wiosce jakoś świateł nie ma za bardzo. Albo w tym samym rejonie wyjeżdzając z za zakrętu widze na swoim prawym pasie jak koleś prosto na mnie jedzie kaszlakiem - anglik jakiś ! Okazuje się, że chłopaki z tej wiochy mają taką zabawę - kto zmusi samochód z przeciwnego pasa do hamowania/zjazdu na pobocze - ot dzieciaki mają wakacje. Jeszcze na innej wiosce w nocy kolesie wykładają na drogę deski nabite gwożdziami i patrzą jak się ludzie pocą, żeby to ominąć. Własnie z takich przypadków jest ta sławetna większa stawka dla młokosów - brawura i jeszcze raz brawura. Szczególnie jest to widoczne w moim rejonie gdzie sporo ludzi pracuje w niemcach a potem szpanują desowozami typu Golf IV czy BMW 320, nie wspominająć o Oplu Caliberku. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|