Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
lenistwo i brawura
Autor Wiadomość
Alan 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 14-08-2006, 07:34   lenistwo i brawura

nawet nie mam sil zeby to komentowac,ale jak widze tych debili z kombajnow to mnie sie noze otwieraja :evil:

zdjecia

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

bronek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 14-08-2006, 17:23   

yhm :roll:
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 14-08-2006, 18:39   

Kombaj nie powinien jechac z hederem, ale kombajn nie jezdzi 100km/h. Bynajmniej dosyć wolno się porusza. A Ci z Golfa widać, że jechali szybko. U mnie pare lat temu, może z 5 był podobny wypadek. Z tym tylko, że tam uderzył Polonez. Nożyce od cięcia zatrzymaly się na tylniej kanapie. Jakimś cudem pamietam, że przeżyli wszyscy, a akurat to bylo blisko mnie to pojechałem tam, reanimacja zakrwawionego człowieka do dzisiaj mi została w pamięci.

Tym się nię udało... :red_kartka:

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 14-08-2006, 21:42   

Cytat:
dwóch 21-latków i 18- latek. Ranny 22-latek

I przez takich, ku*wa mać, mam zwyżkę w ubezpieczalni.

Chiquita 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 14-08-2006, 21:45   

Jacacenty napisał/a:
Cytat:

Właśnie i ja też :)

assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 15-08-2006, 20:52   

czytałem właśnie o tym w Dzienniku tym nowym... jedzie naj... rolnik taką kupą metalu to ma wszystko w D... a z drugiej strony golfiarze nap... szpachlą na kołach ile jeszcze może jechać no i więcej nie potrzeba :?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

irekub 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 16-08-2006, 08:50   

Jacacenty napisał/a:
Cytat:

W przyszłym roku dzięki p.Relidze możesz zapłacić jeszcze więcej(ok.30%) :sciana:
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 16-08-2006, 19:12   Re: lenistwo i brawura

alan napisał/a:
nawet nie mam sil zeby to komentowac,ale jak widze tych debili z kombajnow to mnie sie noze otwieraja

a ja jak widze tych debili z golfów to uważam,że ojciec ich powinien wprowadzić aborcje :fufu:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-08-2006, 22:54   

Ja niestety muszę się z kolegami niezgodzić...Jeździć trzeba z prędkością bezpieczną...

marcinwodnik 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 19-08-2006, 17:48   

Witam !

Tak samo mozna by napisac caly referat o SCIANIU zakretow..

Osttanio jechalem w 4 osoby droga polczyn zdroj - czaplinek ( ale i tak kocham ten odcinek !) znam ja bardzo dobrze mocno sie spieszylismy ( jak na astre 1.4 8V z gazem kombi )( na zakrecie mialem z 135 km/h ) kierowca pksu scinal zakret uratowaly mnie dobre amortyzatory i umiejetnosci inaczej bym mial tego kretyna w kabinie ( zaznaczam ze trzymalem sie swojego pasa ). Scinanie zakretow to jakas mania w naszym kraju.

Hit tygodnia:

Noc czaplinek - walcz traktor zero oswietlenia...warto miec switala drogowe i dobre oczy bardzo smutne jednym slowem :(

[ Dodano: 19-08-2006, 17:49 ]
Jechac trzeba sotosownie do umiejetnosci i warunkow panujacych na drodze poprostu...

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 20-08-2006, 14:02   

dokładnie . nocą trzeba miec oczy i uszy otwarte ^^. szczegulnie w mniejszych miejscowościach lub wsiach. u mnie np jakby ktos z was przejechał sobie 90km/h po wirarzach (mozna i szybciej i da sie bez wypadku) to pewnie nacioł by się na tych wszystkich młotków którzy maja motto zyciowe " ja tu mieszkam od urodzenia i mi wszystko wolno" i cisną sobie prawą stroną ulicy gdzie niema świateł i wyjeżdżasz zza zakrętu i nagle muysisz spieprzac na lewo bo gów***rza potrącisz albo jakiegoś pojaczka i to jest normalne u mnie.
albo jak z turne po rodzinie ze starym zrobiłem około 1600km po polsce . cały czas pięknie fajnie bez problemowo a wracamy do siebie i co ?? jakis pijaczyna z prawego pasa niesie sobie rowerek na lewy pas i to tuż za zakrętem. uratowało nas kiepskie ogumienie przed potrąceniem kolesia i trafieniem w drzewo . w efekcie strat mielismy na 490zł (dzięki uprzejmo ści warsztatu skoda w rumii maska błotnik i zderzak puścili tanio + dwie oponki przednie które wybuchłoy od nagłego hamowania ) i pierwszy raz w zyciu widziałem mojego starego jak chciał normalnie zatłuc człowieka.

a ze zdjęci tego wypadku z kombajnem to widac ze tylko brawura brawura i jeszcze raz BRAWURA KIEROWCY z golfa . :red_kartka: :red_kartka:

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 20-08-2006, 19:53   

marcinwodnik napisał/a:
..Osttanio jechalem w 4 osoby droga polczyn zdroj - czaplinek ( ale i tak kocham ten odcinek !) znam ja bardzo dobrze mocno sie spieszylismy ( jak na astre 1.4 8V z gazem kombi )( na zakrecie mialem z 135 km/h ) kierowca pksu scinal zakret uratowaly mnie dobre amortyzatory i umiejetnosci inaczej bym mial tego kretyna w kabinie ( zaznaczam ze trzymalem sie swojego pasa ). Scinanie zakretow to jakas mania w naszym kraju.

a gdybys jechał przepisowo
to pks spokojnie by sobie pojechał a ty byś się nie stresował

135 na zakręcie to powód do dumy???
raczej świadectwo braku rozsądku

nie przewidziałeś takiej sytuacji

a może pks miał na poboczu rowerzystę którego musiał ominąć
a ty przy prędkości 135
nie dałbyś mu żadnych szans....

bo pewnie jak zaczynał wchodzić w zakręt to cebie jeszcze nie miał na horyzoncie

moley napisał/a:

a ze zdjęci tego wypadku z kombajnem to widac ze tylko brawura brawura i jeszcze raz BRAWURA KIEROWCY z golfa . :red_kartka: :red_kartka:

ee co widać?

nie widać jak przebiegała droga na której wydarzył się wypadek
może był zakręt?
na zdjęciu widać że kombajn poruszał się środkiem drogi (koła)

przy przepisowych 50 km/h
gdy kombajn leci powiedzmy 20kmh
to masz w sumie 70
przy masie kombajnu to jakby wjechali w mur
który napewno się w miejscu nie zatrzymał (bezwładność robi swoje)

nic nie usprawiedliwia kierowcy kombajnu

.......

Szkoda mi tych którzy zginęli w tym wypadku i ich rodzin

i nie ważne czy w golfie czy w innym aucie

śmierć to śmierć.......

[`]

miszko 

Wysłany: 20-08-2006, 20:23   

To fakt, ze kombanista mial zapiety heder, którego nie powininem miec. Powinien ciagnac za sobą na przyczepce. To prawda, ale przy 50km/h wychamujesz przy awaryjnym hamowaniu dosyć szybko. A "Golfiarze" napewno nie jechali tyle, moze nawet 2x wieciej i oto skutki. Zadna strona nie jest usprawiedliwiona, jednakze moim zdaniem strona "Golfiarzy" zawiniała w dużo większym stopniu.

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 20-08-2006, 20:27   

miszko napisał/a:
To fakt, ze kombanista mial zapiety heder, którego nie powininem miec. Powinien ciagnac za sobą na przyczepce. To prawda, ale przy 50km/h wychamujesz przy awaryjnym hamowaniu dosyć szybko. A "Golfiarze" napewno nie jechali tyle, moze nawet 2x wieciej i oto skutki. Zadna strona nie jest usprawiedliwiona, jednakze moim zdaniem strona "Golfiarzy" zawiniała w dużo większym stopniu.

szybko to znaczy ile metrów potrzebujesz z 50 nagodzinę żeby się zatrzymać?
10?
15?
w miejscu raczej nie staniesz zwłaszcza z kilkoma osobami w aucie

gdyby nie header
pod który wjechali
nie byłoby może masakry

miszko 

Wysłany: 20-08-2006, 20:35   

Co innego jechać 100km/h i się ratować a co innego 50km/h i próbować uciekać. Przy 100km/h skrecisz monco i praktycznie wpadniesz w poslizg. A przy 50km/h dasz rade ucieć na pobocze. 10-15m i moze by sie uratowali nawet jak by heder mial zapiety. Napewno by sie tak nie wbil. Po drugie nawet jak by bez hedera byl, to z przodu kombajn ma "otwor" do pobierania zborza. Wystarczy ze tam by sie wbili.

Z 100km/h droga hamownia wynosi 40-50m, z 50km/h dajmy na to 15m. 2-3 razy mniej!!

Moim zdaniem winni są głownie Ci z Golfa. Prędkość i jeszcze raz prędkość !

Alan 

Wysłany: 22-08-2006, 23:51   

tak miszko ale gdyby sie wbili zatrzymala by ich jakas strefa zgniotu a nie slupki i dach

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

Tomilee 

Wysłany: 23-08-2006, 21:47   

Wypadek jakich wiele w tych rejonach, często bywam w okolicach brzegu i już mnie tam nic nie zdziwi. Ostatnio środkiem wioski pod brzegiem szedł sobie młokos (praktycznie po linii ciągłej) i nic sobie nie robił z samochodów zaznacze, że była to godzina 23 a w tej wiosce jakoś świateł nie ma za bardzo. Albo w tym samym rejonie wyjeżdzając z za zakrętu widze na swoim prawym pasie jak koleś prosto na mnie jedzie kaszlakiem - anglik jakiś ! Okazuje się, że chłopaki z tej wiochy mają taką zabawę - kto zmusi samochód z przeciwnego pasa do hamowania/zjazdu na pobocze - ot dzieciaki mają wakacje. Jeszcze na innej wiosce w nocy kolesie wykładają na drogę deski nabite gwożdziami i patrzą jak się ludzie pocą, żeby to ominąć. Własnie z takich przypadków jest ta sławetna większa stawka dla młokosów - brawura i jeszcze raz brawura. Szczególnie jest to widoczne w moim rejonie gdzie sporo ludzi pracuje w niemcach a potem szpanują desowozami typu Golf IV czy BMW 320, nie wspominająć o Oplu Caliberku.

Odpowiedz do tematu