|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Alarm hmm ?? |
Autor |
Wiadomość |
wrajter
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-10-2009, 07:51 Alarm hmm ??
|
|
|
Witam wszystkich !!
Tak jak większość z was jestem posiadaczem Fiata Tempra 1.6 i.e
W moim aucie jest alarm, który przed kupnem działał, gościu na giełdzie powiedział mi, że wyłączyl alarm bo każdy chciał oglądnąć auto i musiał wł. i wył. alarm i go drażniło. Więc wziąl i go wyłączył, tzn. przekręcił kluczykiem. Jak chciałem żeby mi zademonstrował jak działa nagle przestał działać :/ ( nie mam pewności że on działał wcześniej :/ )
Ale pytanie do was co o może być ??, bezpiecznik jest ok, w pilociku bateria jest k bo jka naciskam przycisk to dioda się świeci :/ |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 01-10-2009, 08:34
|
|
|
wrajter napisał/a: | w pilociku bateria jest k bo jka naciskam przycisk to dioda się świeci :/ |
To ze jest nie znaczy że bedzie działac... dioda może swiecic bo potrzebuje bardzo mało prądu a moze byc go za mało aby wysłac wiązke z pilota do auta... na początek polecam wymiane baterii.
Aha i tak przy okazji - nie zakładamy dwóch takich samych tematów. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
wrajter
|
Wysłany: 02-10-2009, 13:47
|
|
|
Tak wiem przepraszam, zawiesilo mi sie coś i musiałem dać przypadkiem 2 tematy.
Zrobiłem tak jak mi radziłeś i nie działa wymieniłem baterie nową.
Tylko dziwne bo odkrenciłem 2 śrubki od alarmu, i wyciąglem taki przeźroczysty plastik i tam widze 1 bezpiecznik a są jeszcze 2 wolne miejsca a bezpieczniki i teraz nie wiem czy powinny byc 3 bezpieczniki czy może jednak 1 bezpiecznik mm ( 10 ) |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-10-2009, 22:11
|
|
|
wrajter, wsadz tam bezpieczniki dla pewnosci na początek jak najmniejsze... |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-12-2009, 13:15
|
|
|
wrajter, odepnik klemę, weź pilota do ręki, podepnij klemę i wciśnij przycisk od włączania alarmu, raz może dwa i powinien zareagować. Po odpięciu zasilania alarm musi od nowa wyszukać pilota. Bynajmniej u mnie w samochodzie alarmy tak działają |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|