|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
TIPO 2,0T ?? |
Autor |
Wiadomość |
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-08-2006, 12:32 TIPO 2,0T ??
|
|
|
witajcie.
zajechał do mnie dzisiaj tipo na świerzynka niemickich blachach z młkosem w środku i zaczęły się problemy.
czy silnik 2,0T ył montowany w tipo (ten tipek ma oznaczenie gt z tylu tylko) czy moze to był tylko przeszczp z lanci ??
na górze jest listwa z napisem fiat ale brakuje mi numerow silnika i nadwozia. numeru silnika w papierach niema jest tylko brak numerow ( tak mowil koles bo ja niemczyzny nieznam) a numer nadwozia to ponoc nabite przez aso fiata w niemczech jako numr zastepczy ??
sprawa powazna bo ja nic na temat tego silnika niewiem a trzeba trochu w nim zrobic - rozrzad , turbo, doloty, uszczelka pod glowice, kolektor wydechowy. zapewne pojade w poniedziałek z nim do aso fiata w gdyni ale moze wy macie jakies dane pomocne jak oznaczenie silnika , sklepy gdzie rozrzad kupic bo ja niemam go wogule w katalogach jak i uszczelki głowicy |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-08-2006, 14:20
|
|
|
Ktory silnik tam masz 16V czy 8V?Jezeli masz 16V zajzyj na forum Fiata Coupe.Silniki turbo maja ten sam blok silnika co nieuturbione jednostki.Roznia sie tlokami,glowica,maja inne zawory wydechowe itd.Najlepiej zrob zdjecie silnika.Moze wtedy bedzie dalo sie rozpoznac.Numeru silnika poszukaj pod kolektorem wydechowym nad filtrm oleju. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 05-08-2006, 14:29
|
|
|
ja tam ręki wcisnąc niemoge ^^
ale jutro bede silnik ściągał albo w poniedziałek bo jak bedzie założony to tej sprężarki nie zdejme pozatym lpszy widok i dostep będzie jak sie ten badziew wyciągnie.
fotki beda chyba we wtorek bo cyfrowke pozyczyłem w zeszym tygodniu na dwa dni i do tej pory jej niemam
silnik jest 16v |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-08-2006, 21:58
|
|
|
To jest to 2.0 16V Turbo?
U nas w klubie są 2.0 16V ale bez Turbo. Widocznie, albo był modyfikowany ten silnik - dołożone Turbo, silnik oryginalny od Tipo, albo przekładka z innego auta - pewnie Fiat Coupe.
Jeżeli pierwszy wariant to czekaj na odp. od użytkowników tych silników lub sam do nich napisz. Jest pare osób na forum majacych te bolidy. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-08-2006, 06:46 Re: TIPO 2,0T ??
|
|
|
moley napisał/a: |
sprawa powazna bo ja nic na temat tego silnika niewiem a trzeba trochu w nim zrobic - rozrzad , turbo, doloty, uszczelka pod glowice, kolektor wydechowy. zapewne pojade w poniedziałek z nim do aso fiata w gdyni ale moze wy macie jakies dane pomocne jak oznaczenie silnika , sklepy gdzie rozrzad kupic bo ja niemam go wogule w katalogach jak i uszczelki głowicy |
a powiedziałeś chociaż klientowi że nic nie wiesz na temat silnika ??
miszko napisał/a: | To jest to 2.0 16V Turbo?
U nas w klubie są 2.0 16V ale bez Turbo. Widocznie, albo był modyfikowany ten silnik - dołożone Turbo, silnik oryginalny od Tipo, albo przekładka z innego auta - pewnie Fiat Coupe.
Jeżeli pierwszy wariant to czekaj na odp. od użytkowników tych silników lub sam do nich napisz. Jest pare osób na forum majacych te bolidy. |
albo z lancii |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 07-08-2006, 11:53
|
|
|
silnik jest z fiata cupe, tak powiedział kols z aso fiata w gdyni.
ten samochód już prawie umierał
ciekawe jakie ma cisnienie na cylindrach bo oprocz tego ze turbo jest słabe to ten samochod muli jak cholera i nierowno chodzi.
@EASYKATO
kolesiowi polecono warsztat w ktorym robie i polecono konkretnego mechanika (nie mnie) więc nei ja bede go robic. jedyne co to ja załatwiam regenracje turbo bo znajomy mi to zrobi po nizszej cenie i w krotszym czasie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|