Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TIPO 2,0T ??
Autor Wiadomość
moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 05-08-2006, 12:32   TIPO 2,0T ??

witajcie.

zajechał do mnie dzisiaj tipo na świerzynka niemickich blachach z młkosem w środku i zaczęły się problemy.

czy silnik 2,0T ył montowany w tipo (ten tipek ma oznaczenie gt z tylu tylko) czy moze to był tylko przeszczp z lanci ??

na górze jest listwa z napisem fiat ale brakuje mi numerow silnika i nadwozia. numeru silnika w papierach niema jest tylko brak numerow ( tak mowil koles bo ja niemczyzny nieznam) a numer nadwozia to ponoc nabite przez aso fiata w niemczech jako numr zastepczy ??

sprawa powazna bo ja nic na temat tego silnika niewiem a trzeba trochu w nim zrobic - rozrzad , turbo, doloty, uszczelka pod glowice, kolektor wydechowy. zapewne pojade w poniedziałek z nim do aso fiata w gdyni ale moze wy macie jakies dane pomocne jak oznaczenie silnika , sklepy gdzie rozrzad kupic bo ja niemam go wogule w katalogach jak i uszczelki głowicy :evil:

lordabarth 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 05-08-2006, 14:20   

Ktory silnik tam masz 16V czy 8V?Jezeli masz 16V zajzyj na forum Fiata Coupe.Silniki turbo maja ten sam blok silnika co nieuturbione jednostki.Roznia sie tlokami,glowica,maja inne zawory wydechowe itd.Najlepiej zrob zdjecie silnika.Moze wtedy bedzie dalo sie rozpoznac.Numeru silnika poszukaj pod kolektorem wydechowym nad filtrm oleju.

moley 

Wysłany: 05-08-2006, 14:29   

ja tam ręki wcisnąc niemoge ^^

ale jutro bede silnik ściągał albo w poniedziałek bo jak bedzie założony to tej sprężarki nie zdejme :sciana: pozatym lpszy widok i dostep będzie jak sie ten badziew wyciągnie.

fotki beda chyba we wtorek bo cyfrowke pozyczyłem w zeszym tygodniu na dwa dni i do tej pory jej niemam ;(

silnik jest 16v

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 05-08-2006, 21:58   

To jest to 2.0 16V Turbo?
U nas w klubie są 2.0 16V ale bez Turbo. Widocznie, albo był modyfikowany ten silnik - dołożone Turbo, silnik oryginalny od Tipo, albo przekładka z innego auta - pewnie Fiat Coupe.

Jeżeli pierwszy wariant to czekaj na odp. od użytkowników tych silników lub sam do nich napisz. Jest pare osób na forum majacych te bolidy.

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 07-08-2006, 06:46   Re: TIPO 2,0T ??

moley napisał/a:

sprawa powazna bo ja nic na temat tego silnika niewiem a trzeba trochu w nim zrobic - rozrzad , turbo, doloty, uszczelka pod glowice, kolektor wydechowy. zapewne pojade w poniedziałek z nim do aso fiata w gdyni ale moze wy macie jakies dane pomocne jak oznaczenie silnika , sklepy gdzie rozrzad kupic bo ja niemam go wogule w katalogach jak i uszczelki głowicy :evil:

a powiedziałeś chociaż klientowi że nic nie wiesz na temat silnika ??

:D

miszko napisał/a:
To jest to 2.0 16V Turbo?
U nas w klubie są 2.0 16V ale bez Turbo. Widocznie, albo był modyfikowany ten silnik - dołożone Turbo, silnik oryginalny od Tipo, albo przekładka z innego auta - pewnie Fiat Coupe.
Jeżeli pierwszy wariant to czekaj na odp. od użytkowników tych silników lub sam do nich napisz. Jest pare osób na forum majacych te bolidy.

albo z lancii

moley 

Wysłany: 07-08-2006, 11:53   

silnik jest z fiata cupe, tak powiedział kols z aso fiata w gdyni.

ten samochód już prawie umierał
ciekawe jakie ma cisnienie na cylindrach bo oprocz tego ze turbo jest słabe to ten samochod muli jak cholera i nierowno chodzi.

@EASYKATO

kolesiowi polecono warsztat w ktorym robie i polecono konkretnego mechanika (nie mnie) więc nei ja bede go robic. jedyne co to ja załatwiam regenracje turbo bo znajomy mi to zrobi po nizszej cenie i w krotszym czasie.

Odpowiedz do tematu