|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Listwy boczne - demontaż |
Autor |
Wiadomość |
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-03-2007, 08:49 Listwy boczne - demontaż
|
|
|
Witam wszystkich. Chciałbym się spytać jak zdemontować - te czarne listwy boczne które przechodzą po środku karoserii auta. ? Jak do tego sie zabrać, jak usunąć resztki kleju? Może ktoś już próbował i poradzi. ? |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-03-2007, 10:58
|
|
|
Pisz do Rogera, on to robił Po odklejeniu, ale relikatnie, żeby lakieru nie oderwać, choć nie powinień się oderwać, to do usunięciu kleju możesz użyć... masła roślinnego. Weź na szmatkę i poleruj ruchami kolistymi, klej zejdzie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
aliceszn
witamy nowego
|
Wysłany: 01-04-2007, 01:40
|
|
|
próbowałem z masłem, ale nie pomogło, benzyna ekstrakcyjna też zawiodła, zostało mi na drzwiach, sporo pianki z taśmy dustronnej i kleju, na pomoc niech ktoś podpowie czym to usunąć |
_________________ 91' Tipo 1.4 cat i.e. AGT, 5d, el. szyby+dach
Fanatic of
Italian
Automobile
Technics |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-04-2007, 09:30
|
|
|
Jak miałem stłuczke w październiku (wjechała we mnie baba) to po wymianie błotnika, który został czarny, bo auto i tak w tym roku maluje, mówię, żeby mi dali tą listwe z błotnika, to wzięli opalarke na maxa i po jakiejś minucie listwa praktycznie odpadła a na ten klej to nie wiem czym... bo tam ju nie było potrzeby czyścić... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|